Tornar

Persona dansant.

Dansa i geologia

Un taller que relaciona l’expressió corporal amb el moviment de la Terra i els processos de transformació geogràfica.

Per dins i per fora, la Terra no para de moure’s i, amb ella, el paisatge geològic no para de transformar-se. Per analitzar aquest moviment i endinsar-se en el món de la geologia, el CosmoCaixa organitza una activitat a partir de l’estudi dels murs geològics del museu. A ritme geològic és un taller d'aproximació d’aquest camp a través de la dansa i l’expressió corporal. Del 10 de setembre al 18 de desembre podeu participar-hi amb tota la família! 

Totes les roques tenen un origen diferent i segueixen processos que les van alterant al llarg dels anys sense mantenir-se en una mateixa forma. Durant aquesta activitat fareu una anàlisi de quatre peces: el volcà Croscat (a la Garrotxa), les varves d’Itú del Brasil, les pissarres de Lleó i les sals de Súria. Al llarg del recorregut descobrireu diferents tipus de roca, coneixereu alguns dels processos geològics interns (com volcans i plecs) i altres d’externs. 

Aquesta iniciativa, que forma part d’El batec de la roca, un projecte d’iniciació a la geologia, relaciona la dansa i els moviment corporal amb el moviments interns i els agents externs que causen la transformació del paisatge geològic. Una aproximació a l’àmbit de la geologia d’una forma dinàmica i propera per a tots els públics. Més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimecres, 23 novembre 2022
  • Comparteix