Tornar

El món

Dilluns per qüestionar-se el canvi climàtic

Un cicle de conferències per entendre més a fons les transformacions i el futur del planeta.

Un dels debats amb més ressò i amb més diversitat d’opinions en l’actualitat és el canvi climàtic. Les conseqüències que deriven d’aquesta situació ens condicionen l’existència i, a mesura que passin els anys, ens la poden dificultar. El declivi de les espècies pol·linitzadores, el desglaç dels pols, el recondicionament de les ciutats són alguns dels exemples que fan plantejar-nos canvis en la nostra manera de cuidar el món. En aquest context, la Residència d’Investigadors està duent a terme el cicle Dilluns de Ciència, un conjunt de conferències per tractar temes universals al voltant dels desafiaments i reptes del canvi global. Durant els dilluns del mes de març us podeu apropar a l’amfiteatre de la seva seu i gaudir de les diferents activitats de manera presencial o, si ho preferiu, via streaming.

Per començar el mes, el 6 de març podreu gaudir d’Energia, una xerrada on l'investigador de l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya Ismael Babeli tractarà la importància de canviar el model actual per fonts netes i renovables. Descobrireu els beneficis que l’hidrogen ofereix com a font d’energia verda i com el seu ús és clau per viure en un futur sostenible allunyat de les energies no renovables.

El món està en constant mutació. No només pel que fa a aspectes geològics o ambientals, la societat es transforma i tot indica que el canvi no té aturador. Per aquesta raó, Javier de la Casa, investigador predoctoral al CREAF, es planteja si En un món que canvia, hem de canviar la manera com investiguem. El 13 de març podreu compartir un espai de reflexió per plantejar-vos a través de situacions esperançadores i frustrants si l’entorn, la comunitat científica i la humanitat estan preparades per afrontar el repte social i ecològic que tot això comporta.

Un dels altres temes candents del moment és la intel·ligència artificial. Aquesta tecnologia ha arribat per facilitar-nos les coses o sobrepassa les barreres ètiques? El 20 de març tindrà lloc Matemàtiques per la sostenibilitat: dels ecosistemes a la intel·ligència artificial, una conferència per descobrir de quina manera poden incidir les matemàtiques en treballar per un futur on es protegeixi la biodiversitat i es millori la mobilitat urbana.

Aprofiteu els dilluns per viure la ciència i comprendre una mica més el món. Aquest cicle us ofereix temàtiques tan diverses com la diferenciació dels països del món en l’àmbit de les ciències socials, la conservació dels gorgs i la seva importància pels rius, o quines de les dades alarmants que ens arriben tenen fonaments científics o són ciència-ficció. Tota la informació i activitats en aquest enllaç.

Data de publicació: Dijous, 23 Febrer 2023
  • Comparteix