Tornar

Fotograma del documental Ascension

Un retrat del somni xinès

El CCCB projecta el documental Ascension, de Jessica Kingdom, acte que presentarà Manel Ollé, expert en el gegant asiàtic.

Dins les jornades "La Xina del present, el món del futur", organitzades pel Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), en col·laboració amb el grup de recerca ALTER (UOC) i la revista Espill, divendres 3 de febrer a les 18.30 h el CCCB acollirà la projecció del documental Ascension, de la directora sinoamericana Jessica Kingdom i estrenat l'any 2021. El metratge fa una aproximació al somni de l'enriquiment a la Xina, i ho fa sense jutjar ni demostrar cap tesi, només mostrant escenes que fan passejar l'espectador pels esforços i els miratges que s’activen dins de la màquina implacable d’una societat polaritzada. La pel·lícula de Kingdom ha rebut diversos guardons i va ser nominada a millor documental en els Premis Oscar de fa dos anys.

El film presenta una visió contemporània d'un gegant asiàtic que posa per davant de tot la productivitat i la innovació. Les imatges mostren fàbriques de nines sexuals i de cosmètics, escoles de majordoms, parcs temàtics i hotels de luxe. També es tracta la qüestió de la monetarització de les xarxes socials. Però la realitzadora vol que cadascú en tregui les seves conclusions, i qui vagi a aquesta sessió del CCCB les podrà exposar, ja que en acabada la cinta hi haurà un diàleg moderat per Manel Ollé, expert en història i cultura de la Xina moderna i contemporània. El mateix Ollé farà una introducció al documental abans que els llums s'apaguin i s'encengui el projector.

Les entrades per assistir a aquesta activitat es poden adquirir anticipadament. Més informació, en aquest enllaç.

Data de publicació: Divendres, 27 Gener 2023
  • Comparteix