Tornar

Alguns documents de la FAVB

La FAVB dona el seu fons històric a l’Arxiu de la Ciutat

Entre la documentació hi ha actes, manuscrits originals, dossiers temàtics, cartells i fotografies.

La Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona (FAVB) fa donació dilluns, 27 de setembre, del seu fons a l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona (AHCB), un fons que va de l’any 1972 al 2007 i que inclou originals manuscrits, actes, memòries anuals, llibres de comptes, expedients, dossiers temàtics, cartells i fotografies. Segons l’entitat, que el 2022 celebrarà el mig segle de vida: “Feia temps que la documentació no estava ben preservada en el nostre local, ni per les condicions físiques de conservació ni perquè sigui un espai adequat per a la seva consulta per part d’historiadors i altres professionals interessats en la història recent de la ciutat.” L’Arxiu en garanteix la conservació i el tractament tècnic, i a més, aquest important fons podrà estar a disposició de la ciutadania perquè puguin consultar-lo. En total es lliuren 92 caixes d’arxiu, 15 carpetes per a cartells i fotografies, 1 fitxer i 9 caixes. Jordi Rabassa, regidor de Memòria Democràtica, presidirà a les 18.00 hores l’acte d’entrega a la seu de l’AHCB; representarà la FAVB la seva presidenta, Anna Menéndez. La presentació anirà a càrrec de Marc Andreu, periodista i historiador del moviment veïnal barceloní.

La FAVB agrupa més d’un centenar d’associacions de veïns i veïnes dels barris de Barcelona, i, des de la seva fundació, el 1972, participa en els temes de ciutat per fomentar la solidaritat, la igualtat i la convivència. És una organització sense ànim de lucre constituïda pels ciutadans i ciutadanes de les barriades que busquen solucions de qualitat als problemes col·lectius i actuen formulant reivindicacions a les demandes dels drets sobre el benestar i la qualitat de vida.

L’AHCB custodia entre els seus fons privats, fons d’entitats de diferents gremis i confraries, però és la primera vegada que rep documentació històrica procedent del moviment veïnal.

Més informació, en aquest enllaç.

Data de publicació: Dilluns, 27 Setembre 2021
  • Comparteix