Tornar

Una imatge d'una de les obres de l'exposició de l'artista barceloní Ilia Mayer amb una figura antropomòrfica amb un gran cap sostenint una mena d'espasa

'Drifting into post-surrealism XXMM ': surrealisme pop a la Fousion Gallery

Gran festa del surrealisme pop i l'art urbà a la Fousion Gallery, un espai d'art del carrer de la Carassa on, fins al 10 de setembre, ens esperen obres d'artistes que van d'Ilia Mayer (a la imatge, una de les seves obres) a Miss Van.

L'exposició de la Fousion Gallery es titula Drifting into Post Surrealism XXMM (una cosa així com "Derivant cap al postsurrealisme", i aplega creacions destacades de coneguts artistes del surrealisme pop, amb parada en algunes mostres especialment interessants de l'art urbà més actual.

Veniu a veure l'exposició i trobareu obres de Miss Van, una de les artistes del grafiti més conegudes d'Europa. Ja als 90 va començar a omplir els murs de Toulouse amb les seves obres però la seva feina es va poder veure aviat en parets de mitja Europa i en especial de Barcelona, que és la ciutat que ha triat per viure. Amb ella, creacions de Peca, un argentí que ha treballat a Barcelona fent d'animador de cinema però que, un cop ha dedicat els seus esforços a la creació plàstica, ha produït un sorprenent univers pop, espiritual, místic i monstruós tot a la vegada. Si us agraden les obres de Joan Ponç, potser trobareu una connexió, passada pel pop, en les obres d'aquest artista.

També formen part de Drifting into Post Surrealism XXMM les creacions del també argentí instal·lat a Barcelona Mono Cieza, autor d'un univers postsurrealista amb figures humanes que transcendeixen aquesta condició. El també productor musical Ilia Mayer, per la seva banda, és un il·lustrador i muralista barceloní que treballa bàsicament l'aquarel·la i que crea unes obres de gran format que s'han vist a Londres, Mèxic, París o Brussel·les, entre altres ciutats. A la imatge podeu veure un fragment de la seva obra Crystal Grayskull Spectrum.

El pintor i il·lustrador Dilka Bear, italià vingut del Kazakhstan; el món de somnis i lògica alterada de Bruno Pontiroli; les creacions inquietants basades en contes de nens del xilè Víctor Castillo i les il·lustracions i pintures del barceloní Dani Torrent formen part també d'una mostra imprescindible per conèixer les formes més noves i urbanes de l'art actual.

Si voleu submergir-vos en un món de somnis on la lògica desapareix a la primera oportunitat, no us perdeu Drifting into Post Surrealism XXMM a la Fousion Gallery. Recordeu que l'aforament és limitat, així que millor si consulteu i demaneu hora abans d'anar-los a visitar.

Data de publicació: Dimecres, 05 Agost 2020
  • Comparteix