Tornar

La productora sueca retratada davant d'unes espelmes enceses

Dub experimental a la Sala Taro amb Aircode

La productora sueca compartirà escenari amb els sons electrònics del portuguès Francisco Morgan, en un concert organitzat per Foggy Hex.

Els i les amants dels sons experimentals ja han començat a comprar les entrades per a l'actuació barcelonina d'Aircode, una productora d'origen suec, però instal·lada a Londres que el dissabte, 25 de març, passa per la Sala Taro.

Organitza el concert Foggy Hex, una productora d'esperit Do It Yourself que porta periòdicament a la ciutat propostes poc conegudes d'artistes que destaquen en les escenes més experimentals i avançades. 

Aquest dissabte, serà Aircode, que treballa en el registre de l'electrònica experimental amb una particularitat: fa servir ritmes dub, aquell gènere de la música electrònica que neix del reggae i del qual es considera un subgènere. 

L'artista ja havia editat molts singles i EPs, però l'any passat va llançar amb el segell Alien Jams el primer llarg, un treball titulat Grounded que, diuen, presenta un enfocament musical "únic i sobrenatural". És un treball en el qual conflueixen sons de piano, de veu i de guitarra amb la percussió, produint onze temes que de vegades són introspectius i sempre emocionants. Espereu-vos distorsions sonores i temporals, en una música inspirada en el món vegetal, una atmosfera sonora suggerent i misteriosa que recrea un univers fosc i humit en forma de caos organitzat.

Amb Aircode, podrem sentir la mateixa nit els sons electrònics del productor portuguès Francisco Morgan. És, també, un compositor de música de cinema que fa una temporada que viu a Barcelona, on ha tocat en grups de free jazz, s'ha endinsat en el camp de l'electrònica i ha practicat sovint l'experimentació sonora, que aprecia tant com el hip-hop o el cinema. Quan actua en solitari, Morgan defensa el seu projecte Mujipuki, amb el qual toca tant house com big beat o Chicago juke/footwork. 

En l'actuació a la Sala Taro, Morgan combinarà algunes de les peces cinematogràfiques que ha compost amb ritmes poc usuals, jazz espiritual, enregistraments de camp, sintetitzadors i interpretacions de quintets de corda.

Si voleu viure una nit de sons experimentals, poseu-vos en mans d'Air Code i Francisco Morgan i veniu a la pròxima sessió de Foggy Hex a la Sala Taro, però abans consulteu al seu web la informació al respecte.

Data de publicació: Dimarts, 21 març 2023
  • Comparteix