Tornar

La parella protagonista retratada a la cuina de casa seva en un cartell que anuncia les representacions

Embolics amorosos amb final feliç

Torna a escena a l'Eixample Teatre una de les comèdies de més èxit del dramaturg Jordi Galceran.

Amb el nom de Burundanga, que també és el títol del muntatge que podrem veure del 26 d'agost al 30 de novembre a l'Eixample Teatre, es coneix l'escopolamina, una substància alcaloide que provoca submissió a qui la pren, que s'expressa un cop drogat de la manera més sincera possible. Barregeu la burundanga, nom que rep en castellà, amb el món d'una parella i tindreu una comèdia d'èxit com aquesta. Ja l'heu vista?

El text de l'obra creada per Jordi Galceran (el recordareu de peces tan vistes com El mètode Gronholm) s'ha representat en moltes ocasions amb posades en escena diverses. Ara, però, són dos directors, Albert Doz i Borja Rabanal, els qui firmen la nova versió d'un muntatge que protagonitzen Cristina Brondo i Marta Tomasa, alternativament; Mónica Macfer, Joan Olivé, Frank Capdet i David Olivares, alternativament amb Pep Martínez.

Ells i elles us explicaran la història d'una noia, una estudiant jove que està embarassada del seu xicot, però que no sap ben bé com dir-li. Tampoc no està gaire segura sobre els sentiments del noi perquè, en qüestions d'amor, de vegades la sinceritat no és el valor més freqüent...

Com saber si el seu home se l'estima sense gens ni mica de dubte? Potser... subministrant-li una droga que li farà impossible mentir: la burunganga. La Berta, que és el nom de la noia protagonista, voldrà sortir de dubtes amb en Manel, el xicot que l'ha deixada embarassada, però l'extrema sinceritat amb la qual s'expressa el noi intoxicat obrirà una porta que amaga secrets inesperats.

I és que la comèdia es construeix sobre les conseqüències imprevisibles que tindrà la revelació de la veritat. Ja veureu que l'autor domina perfectament els mecanismes de la comèdia i que els aplica amb saviesa a construir tota mena de girs, cadascun més divertit que l'anterior.

Si voleu veure què li passa a una parella enfrontada a la veritat, veniu a veure Burundanga a l'Eixample Teatre, però abans consulteu al seu web la informació sobre les representacions.

Data de publicació: Dimecres, 30 Agost 2023
  • Comparteix