Tornar

Una de les imatges promocionals d''Encara hi ha algú al bosc'

Un relat de les supervivents de la violència sexual a la Guerra dels Balcans

'Encara hi ha algú al bosc' és una obra d'Anna Maria Ricart Codina dirigida per Joan Arqué Solà.

El mes de novembre passat va fer 25 anys del final oficial de la Guerra dels Balcans. En el conflicte bèl·lic, es calcula que entre 25.000 i 50.000 nenes i dones van ser violades seguint un pla de neteja ètnica. El muntatge Encara hi ha algú al bosc es pregunta si realment la guerra va acabar per a les dones supervivents violades, i també per als fills i les filles que van néixer d'aquelles agressions sexuals. L'obra, recomanada a partir de 14 anys, serà a la Sala Petita del Teatre Nacional de Catalunya entre el 14 de gener i el 7 de febrer, i s'ha elaborat a partir de la investigació i la documentació de Teresa Turiera-Puigbò Bergadà. N'és autora i dramaturga Anna Maria Ricart Codina, i la dirigeix Joan Arqué Solà.

Formen l'equip interpretatiu d'Encara hi ha algú al bosc Montse Esteve, Judit Farrés, Ariadna Gil, Erol Ileri, Òscar Muñoz, Pep Pascual i Magda Puig. A l'escenari també hi veiem reflectida la doble realitat d'aquells anys: mentre a Barcelona gaudíem dels Jocs Olímpics, a la mateixa Europa, a dues hores d'avió, tenia lloc una guerra cruenta.

Per als que vulgueu saber més coses sobre la temàtica de l'obra, el divendres 22 de gener, quan acabi la funció, tindrà lloc un col·loqui a la mateixa sala. El muntatge és una producció de Cultura i Conflicte i Teatre de l'Aurora, amb la col·laboració del Teatre Nacional de Catalunya i la participació de Temporada Alta, i forma part d'un projecte més ampli que també inclou un documental i una instal·lació fotogràfica.

Per a més informació i entrades, cliqueu aquí.

 

Data de publicació: Dimarts, 05 Gener 2021
  • Comparteix