Tornar

A la imatge es pot llegir el text "Els enigmes del Museu Nacional" i al costat dret hi ha el dibuix d'una empremta dactilar.

Esbrineu els enigmes de les obres d’art del MNAC!

Descobriu les col·leccions del romànic i el gòtic amb jocs de pistes i itineraris autoguiats.

El Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) us proposa una manera diferent i divertida de conèixer les obres d’art de la col·lecció del romànic i el gòtic per mitjà de dos jocs de pistes. Aquesta activitat és idònia per fer-la de manera autònoma i autoguiada mentre visiteu les sales del museu, però, al mateix temps, també es pot fer des de casa. Així doncs, només cal que us convertiu en detectius per un dia per resoldre el conjunt d’enigmes que s’amaguen en la col·lecció. 

Aquests dos jocs de pistes són, d’una banda, El robatori del bestiari i, de l’altra, S’ha pintat un crim. En relació amb El robatori del bestiari, el joc comença amb la desaparició d’una pàgina d’un manuscrit il·lustrat on apareixen dibuixats un conjunt d’animals. Així doncs, la investigació consistirà a descobrir qui és el lladre del manuscrit i, al mateix temps, trobar la pàgina en qüestió. Per fer-ho, caldrà endinsar-se en les obres de les pintures de la col·lecció d’art romànic. Pel que fa a l’altre joc, S’ha pintat un crim, el repte és resoldre l’assassinat d’un pastor que va passar segles enrere. Doncs, haureu de fer una immersió en la col·lecció de les pintures del gòtic per esbrinar qui va ser l’assassí. En ambdós casos, els participants disposareu d’un quadern amb instruccions i activitats diverses per ajudar-vos a reunir totes les dades i, així, identificar respectivament el lladre i l’assassí. Un cop finalitzada l’activitat, podreu dirigir-vos al taulell d’informació del vestíbul del MNAC i  si l’heu feta correctament, rebreu un obsequi.

En el cas que féssiu l’activitat des de casa, teniu disponibles els quaderns d’ambdues activitats, així com les solucions a la pàgina web. L’activitat és permanent i queda inclosa amb l'entrada general, però cal inscripció prèvia. És important tenir en compte que algunes de les obres de l’activitat poden trobar-se fora de la localització habitual.

L’horari del museu és de dimarts a dissabte, de 10 h a 20 h, i els diumenges i festius, de 10 h a 15 h. Aquesta és una experiència recomanada a partir de 7 anys. Per obtenir més informació sobre l’activitat, podeu accedir des de la pàgina web del Museu Nacional d’Art de Catalunya

Data de publicació: Divendres, 04 Agost 2023
  • Comparteix