Tornar

Subirachs retocant una obra. Fotografia de Joan Iriarte

Coneixeu l’Espai Subirachs?

Un centre dedicat a l’obra de l’artista a l’abast de tothom.

Josep Maria Subirachs i Sitjar va ser un dels artistes catalans més internacionals de l’època contemporània, no només per la diversitat de modalitats que practicava –escultura, pintura, gravat i fins i tot escenografia– sinó també per la quantitat de premis que va guanyar i totes les obres que va exposar per tot el món. La seva obra és més que present a la ciutat de Barcelona: sense anar més lluny, va ser l’encarregat de decorar la façana de la Passió de la Sagrada Família, a més de tenir altres peces repartides pels municipis de Catalunya. Subirachs, que va néixer el 1927 al barri del Poblenou, va haver de renunciar als estudis d’arquitectura, però això no va fer que deixés de lluitar per la seva carrera. Ja d’adolescent, es va posar a treballar a les ordres d’escultors que el van influir, com Enric Casanovas, de manera que va acabar destacant en aquesta tècnica tot i que en va explorar moltes d’altres.

Podeu descobrir molt més sobre l’artista a l’Espai Subirachs, un centre que des del 2017 n’exposa una col·lecció permanent i us la posa a l’abast. El trobareu al carrer Batista, número 6, molt a prop de les parades de metro i tram de Poblenou, i el podeu visitar dimarts, dimecres i dissabtes de 17.00 h a 20.00 h.

L’entrada és gratuïta i teniu la possibilitat de fer visites en grup comentades per un preu de 5 euros per persona. En aquest enllaç trobareu més informació sobre els horaris, la localització i les reserves del centre.

Data de publicació: Divendres, 31 Gener 2020
  • Comparteix