Tornar

Fotografia de l’actriu Diana Pla Solina en el muntatge “Miss cosas y yo”.

Un espectacle metateatral sobre la creació artística

Diana Pla Solina dirigeix i protagonitza Miss cosas y yo, una obra de la companyia Nemin amb funcions programades del 5 al 15 d’abril.

Teatre, dansa i clown es reuneixen una altra vegada sobre l’escenari de La Badabadoc a l’obra Miss cosas y yo, amb dramatúrgia de Diana Pla i Ferran Vilajosana. Un muntatge ple d’humor en el qual us endinsareu en la ment d’una jove creadora barcelonina que intenta fer néixer el primer espectacle en solitari mentre afloren els desitjos, les pors i els entrebancs.

La peça teatral de la companyia Nemin, fundada l’any 2018 per Pla i l’escenògrafa Duna Homedes, va néixer amb la voluntat d’evocar l’experiència viscuda per les dones a Barcelona durant els anys noranta en l’àmbit de l’escola o l’institut pel que fa a l’aprenentatge i el desenvolupament humà, en una època sense perspectiva feminista i de gènere. 

Diana Pla repassa de manera humorística la seva trajectòria, així com conflictes interns relacionats amb la dificultat de trobar el propi llenguatge dins les arts escèniques. Tot plegat queda lligat quan parla de les conseqüències de l’assetjament escolar i del fet de valorar-se per mitjà de l’acceptació dels altres. L’obra és un projecte d’honestedat en què descobrireu les seves ferides de la infància i, potser, podreu revisitar les vostres. 

Coneixereu el personatge de Miss Cosas que, tot i viure una vida solitària, té la companyia d’una imaginació desbordant. A l’escenari, sorgiran les múltiples veus de l’actriu que intentaran boicotejar l’espectacle. Diana Pla es desdobla en set personatges diferents, cadascun dels quals amb la seva opinió, i discutiran sobre el muntatge a estrenar, però es formarà una assemblea en què una veu no se sentirà escoltada. Així doncs, una ferida i un dolor concrets emergiran, que en realitat són universals, i us convidaran a connectar amb els vostres.

Si voleu fer un viatge profund i polièdric, no us perdeu l’espectacle Miss cosas y yo, de Diana Pla. Del 5 al 15 d’abril, podeu veure l’obra, els divendres i els dilluns a les 20 h i els dissabtes i els diumenges a les 18 h. El preu de l’entrada general és de 19 € i, si voleu comprar-la, podeu fer-ho des de la pàgina web de La Badabadoc.

Data de publicació: Dimecres, 03 Abril 2024
  • Comparteix