Tornar

Foto d'un circuit

Esperit ‘geek’

La Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra ofereix tots els dimarts un espai per a l’aprenentatge tecnològic i ampliar la cultura maker.

La revolució digital que estem vivint ha obert infinites possibilitats per a trobar solucions i noves formes d’entreteniment de manera autònoma. Adquirir coneixements de programació, electrònica, Internet de les coses, robòtica i altres aspectes tecnològics ens permet ser autosuficients i dur a terme els nostres propis projectes, és a dir, ampliar la cultura maker. En aquest marc, la Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra compta amb l’American Space Barcelona, un espai d’aprenentatge informal per treure el màxim partit a les oportunitats tecnològiques d’aquest segle. Ara, els dimarts fins al maig del 2022, l’espai acull el Club Maker, obert a tot el públic a partir de 14 anys per donar una empenta als coneixements tecnològics.

Les sessions aniran a càrrec de Ferran Fàbregas, informàtic i programador amb una trajectòria en el món maker així com en la formació i divulgació tecnològica que remunta a set anys enrere. Les sessions permetran aprendre a configurar una Raspberry Pi o un Arduino i, per exemple, connectar dispositius quotidians a la xarxa per automatitzar processos, encendre’ls, apagar-los o regular-los. A les sessions també es podrà descobrir com dissenyar i programar una impressora 3D per a obtenir objectes o peces que facin més fàcil el dia a dia de les persones.

El Club Maker, a més, obre les portes d’un espai on interactuar amb persones amb interessos afins, amb les quals es podran compartir experiències, inquietuds, trobar solucions a les necessitats que sorgeixin i formar part de la comunitat DIWO (inicials angleses de «fes-ho amb altres persones»).

Si teniu esperit geek, uniu-vos al Club Maker i experimenteu amb les noves tecnologies. Més informació en aquest enllaç.

 

Data de publicació: Dijous, 14 Octubre 2021
  • Comparteix