Tornar

Un dels protagonistes del muntatge retratat dins d'una banyera vella

L'exili, vist a través del món imaginari dels nens

Els jocs de dos nois que naveguen cap a Mèxic fugint de la Guerra Civil Espanyola deixen entreveure el drama de l'exili en el muntatge que es pot veure, del 16 al 19 de setembre, a la sala Dau al Sec.

L'espai escènic del Poble-sec acull aquests dies les representacions de Los niños oscuros de Morelia, una obra del col·lectiu escènic Nigredo, una companyia teatral nascuda l'any 2013, dedicada al teatre de text i amb un nom que serveix per designar la primera fase dels procediments alquímics destinats a convertir un material en or.

La companyia ha estrenat fins ara les creacions Niño fósil i Vino lunar, a les quals s'afegeix ara Los niños oscuros de Morelia, escrita per Albert Tola. És un autor de Girona format entre altres amb José Sanchis Sinisterra, que va obtenir a Colòmbia per aquesta obra el premi Jorge Eliecer Gaetán i que és fundador, juntament amb l'actor i director Rodrigo García Olza, de la companyia Nigredo.

El mateix García Olza i Marc Pujol interpreten els dos papers protagonistes d'un muntatge dirigit per Elena Fortuny. Ens explica la història de dos adolescents que naveguen en un vaixell ple d'altres nens i nenes com ells cap a Morelia, una localitat mexicana on els espera l'exili.

Els dos protagonistes s'han creat un món propi, un espai de joc fantasiós i macabre, gràcies al qual s'evadeixen de la dura realitat que els envolta. Però aquests mateixos jocs als quals es lliuren aquests nois ens parlen de les seves pors i necessitats i també de la por al que vindrà, dels maltractaments que han patit i d'un futur incert.

Si voleu que us parlin de l'exili a partir de la mirada i els jocs de dos nens que estan a punt d'entrar en el món adult, veniu a veure Los niños oscuros de Morelia, però abans consulteu al web de Dau al Sec tota la informació sobre les representacions.

Data de publicació: Dimecres, 08 Setembre 2021
  • Comparteix