Tornar

Una de les imatges de l'exposició Altres escenaris possibles
Una altra fotografia de l'exposició

Una exposició per mostrar com sona Barcelona

Altres escenaris possibles posa de manifest la riquesa i diversitat musical dels diferents barris i fa visibles espais poc coneguts on es fan concerts.

Més enllà de les grans sales de música en viu per tothom conegudes, a la ciutat hi ha dotzenes d'altres espais on de manera més o menys regular es fan concerts. Des de restaurants fins a museus, des de llibreries fins a centres cívics, esglésies, cinemes, hotels o fins i tot tallers de ceràmica, la música és present a tots els districtes al llarg de l'any. Això és el que vol mostrar Altres escenaris possibles, una exposició iniciativa del periodista Nando Cruz nascuda a partir de la sèrie de reportatges que sota el mateix títol va publicar El Periódico de Catalunya entre el 2016 i el 2020. L'exposició, eminentment fotogràfica —instantànies de Martí Fradera i disseny d'Ada Sbriccoli—, fa visible no només la diversitat d'escenaris de Barcelona, sinó també la riquesa i la varietat musical dels artistes que hi pugen. Al mateix temps, l'organització de la mostra vol reivindicar aquest teixit cultural de base i convidar la ciutadania a gaudir-lo, a enfortir-lo i a ampliar-lo.

Altres escenaris possibles té caràcter itinerant i es podrà visitar a diferents centres cívics de la ciutat entre el 20 de gener i el 30 de juliol. A cada mostra hi haurà exposades una vintena de fotografies, i cada imatge es complementarà amb tres codis QR que donaran accés a llegir un article, a descobrir més fotografies d’aquell espai i a visualitzar un fragment de vídeo de l’actuació que s’hi va celebrar el dia que es va fer el reportatge. A l'inici de l'exposició, qui la visiti trobarà un mapa gegant de la ciutat amb més de 160 punts on s'hi fan o s'hi han fet concerts, i al final de la mostra hi haurà un altre mapa, en aquest cas del barri on té lloc l'exposició, on es podran identificar altres espais de concerts que no apareixen al mapa de tota la ciutat. A més, es posarà en funcionament un web on es podran llegir els 160 reportatges publicats en el seu moment i veure totes les fotografies.

Aquest és el calendari previst d'exposicions:

- Centre Cívic Albareda (Sants-Montjuïc): del 20 de gener al 20 de febrer.
- Centre Cívic Fort Pienc (Eixample): del 16 de febrer al 20 de març.
- Centre Cívic Casa Orlandai (Sarrià-Sant Gervasi): del 23 de febrer al 27 de març.
- Centre Cívic La Sedeta (Gràcia): del 24 de març al 24 d’abril.
- Centre Cívic Can Deu (Les Corts): del 31 de març a l’1 de maig.
- Centre Cívic Matas i Ramis (Horta-Guinardó): del 28 d’abril al 28 de maig.
- Centre Cívic Convent de Sant Agustí (Ciutat Vella): del 5 de maig al 5 de juny.
- Centre Cívic Besòs (Sant Martí): del 2 de juny al 30 de juny.
- Centre Cívic Can Basté (Nou Barris): del 9 de juny al 9 de juliol.
- Centre Cívic Trinitat Vella (Sant Andreu): del 5 de juliol al 30 de juliol.

Cadascuna s'inaugurarà amb una xerrada on es presentarà el projecte, es pararà especial atenció a la vida musical del barri al qual pertany el centre cívic i es convidarà el veïnat assistent a identificar i descriure altres espais musicals actius del territori. El darrer cap de setmana es programarà una passejada pel barri per ubicar i visitar alguns dels espais més interessants d’aquesta xarxa d’escenaris de proximitat que componen el teixit musical del territori.

El projecte l'organitzen l'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i la Xarxa de Centres Cívics amb el suport del programa Barcelona Interculturalitat.

Per a més informació, cliqueu a l'enllaç.

 

 

 

Data de publicació: Dijous, 20 Gener 2022
  • Comparteix