Tornar

Una de les imatges de l'exposició del MUHBA Oliva Artés

Mirada a la transcendència social del futbol

El Museu d'Història de Barcelona obre una exposició a la seu d'Oliva Artés que vol trencar molts tòpics des de la perspectiva de la història urbana.

"No es pot explicar la trajectòria contemporània de Barcelona sense tenir en compte l'impacte del futbol." Així de contundent es mostra el Museu d'Història de Barcelona (MUHBA) en la presentació de la seva nova exposició, Barcelona & Futbol. El gran joc social del segle XX. La mostra, que acull la seu del MUHBA d'Oliva Artés i s'inaugura el 21 de juliol de 2021 amb un col·loqui, posa de manifest com aquest esport ha contribuït al llarg del segle XX a la construcció social de la capital catalana. Comissariada per Xavier Pujades i Carles Santacana, la proposta expositiva té entre els seus objectius trencar molts tòpics des de la perspectiva de la història urbana. Per l'organització, el futbol, a la ciutat, ha estat clau per definir usos de l'espai públic, en la internacionalització de Barcelona i en la seva economia, en els mitjans de comunicació, en les rivalitats i, en definitiva, en la vida quotidiana i en la construcció dels barris i de les identitats personals, col·lectives i territorials.

El dia 31 de març de 2022 es farà un altre col·loqui. El futbol a Barcelona: espectacle de masses o font de valors ciutadans? Amb Francesc Torralba (Universitat Ramon Llull), Ramon Besa (El País) i els comissaris de l’exposició, Xavier Pujadas i Carles Santacana.

Barcelona & Futbol. El gran joc social del segle XX fa, com el mateix títol indica, una mirada enrere. S'hi troben moltes imatges del segle passat que demostren la presència d'aquest esport en molts racons de la ciutat. Però l'exposició també vol interpel·lar el visitant sobre el futur, amb preguntes sobre si el futbol seguirà sent, en aquest segle XXI, un instrument de cohesió social en un món cada vegada més plural, si hi haurà plena equiparació entre dones i homes, o quin rol hi han de jugar els poders públics.

Més informació, en aquest enllaç.

Data de publicació: Divendres, 21 Gener 2022
  • Comparteix