Tornar

Felix Gonzalez-Torres, "Untitled" (Perfect Lovers), 1987-90. Wadsworth Atheneum Museum of Art, Hartford, CT, Estats Units. Donació de la Peter Norton Family Foundation. ©Felix Gonzalez-Torres. Cortesia de la Felix Gonzalez-Torres Foundation

Felix Gonzalez-Torres, identitat i memòria

El 26 de març s’inaugura ‘Felix Gonzalez-Torres. Política de la relació’ al Museu d’Art Contemporani de Barcelona.

Felix Gonzalez-Torres, nascut a Cuba, és un artista molt necessari en les influències de l’estètica queer. El Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) presenta el 26 de març una retrospectiva de la seva obra, una exposició que pren el nom de ‘Felix Gonzalez-Torres. Política de la relació’ i que el situa dins el discurs postcolonial i la connexió entre la història d’Espanya i del continent americà i mostra la relació de la seva obra amb la cultura espanyola, llatinoamericana i caribenya. La posició de Gonzalez-Torres es compara amb el pensament del filòsof Edouard Glissant, en l’èmfasi que posen en la mutabilitat i en el concepte de la ‘poètica de la relació’. Des del 28 de març i fins l’últim dia, el 12 de setembre, cada diumenge es faran visites comentades a l’exposició.

La mostra estarà estructurada en quatre sales que representen quatre problemàtiques que trobem en l’obra de l’artista. En la primera, s’hi farà referència als conceptes d’autoritat, judici i memòria; a la segona, a idees com la de parella, relació física o similitud; a la tercera, s’hi tractaran l’emigració, l’exili i la llibertat; i a la quarta, s’hi examinarà el sentit de la nació, el militarisme o el masclisme.

Podeu visitar l’exposició pel preu de 10 euros dins l’horari del centre. Podeu adquirir la vostra entrada, escollint el dia i l’hora de la vostra visita, a través d’aquest enllaç.

Data de publicació: Divendres, 19 març 2021
  • Comparteix