Tornar

Una de les peces de la col·lecció Sherlock Holmes de la Biblioteca Pública Arús

Les primeres edicions en castellà de Sherlock Holmes reviuen a la Biblioteca Pública Arús

L'exposició recull publicacions d'entre el 1897 i el 1930 que tenen el popular personatge creat per Arthur Conan Doyle com a protagonista. 

La Biblioteca Pública Arús no falla a la seva tradició d'organitzar una exposició relacionada amb Sherlock Holmes coincidint amb el festival BCNegra. En aquesta ocasió, qui la visiti hi trobarà, com indica el títol de la mostra, les primeres edicions castellanes del cànon holmesià a l'Estat espanyol. Hi ha revistes amb capítols de les aventures del popular detectiu i llibres que contenen les obres completes del personatge sorgit de la imaginació d’Arthur Conan Doyle, així com recopilacions de relats. Tot el que s'exposa data des del 1887, any de publicació de la primera aventura de Holmes, fins al 1930, any de la mort de l’autor escocès. Alguns dels llibres presents són El siglo XXMar y tierra o Nuevo Mundo, i hi ha exemplars d'editorials com ara La Novela Ilustrada, Española y Americana, Gassó Hermanos o Ramon Sopena. L'exposició estarà a la cartellera fins al 22 de febrer.

La relació entre el detectiu i la Biblioteca Pública Arús ve de lluny. L'any 2011 l'empresari i col·leccionista Joan Proubasta va donar a l'equipament un extens fons de més de 12.000 peces relacionades amb el personatge. La col·lecció està considerada una de les més grans i importants del món dedicada a la figura de Holmes. Des d'aleshores són freqüents les exposicions organitzades per la Biblioteca entorn del detectiu, unes mostres en què es va ensenyant al públic diferents elements i publicacions d'aquest valuós fons, i també és habitual que l'espai aculli debats i presentacions de llibres que tenen Holmes o Conan Doyle com a eix central.

Més informació, en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimecres, 25 Gener 2023
  • Comparteix