Aquest lloc web fa servir cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència de navegació, i oferir continguts i serveis d’interès.

En continuar la navegació entenem que s’accepta la nostra política de cookies.

Tornar

Primera mostra individual de Takis a Barcelona

L'artista grec, mort el passat 9 d'agost, és considerat un pioner en la creació de noves formes usant energies no visibles.

Panagiotis Vassilakis, conegut com a Takis, va exposar al llarg de la seva vida (1925 - 2019) a moltes sales i museus del planeta, i va assolir gran popularitat en països tan propers com França (a París podeu trobar diverses obres seves en espais públics). A Barcelona, però, les seves escultures cinètiques mai van ser protagonistes d'una exposició en solitari mentre el creador grec era viu. El Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA) posa fi a aquest deute pendent amb Takis i el 22 de novembre inaugurarà una exposició que es titula senzillament com el nom de l'artista, i que servirà tant per poder conèixer una petita part de la seva producció com per retre-li homenatge, tres mesos i mig després de la seva mort.

Organitzada per la Tate Modern de Londres amb la col·laboració del MACBA i del Museum of Cycladic Art d'Atenes, la mostra està comissariada per Guy Brett, crític i comissari independent; Michael Wellen, conservador d'art internacional de la Tate, i Teresa Grandas, curadora del MACBA. Takis va destacar per ser pioner en la creació de noves formes artístiques amb energies no visibles que ens envolten, com ara el magnetisme o l'electricitat. Deia Takis: "L'electromagnetisme és una cosa infinita, invisible. M'agradaria fer-lo visible per tal de comunicar-ne l'existència i fer-ne conèixer la importància. M'agradaria fer visible aquest món invisible, incolor, no sensual i nu que no ens pot irritar la vista, el gust ni el sexe. Aquest món que, simplement, és pensament pur". Més interessat en el concepte d'energia que en les qualitats més visuals de la peça, l'artista també explorava el so a través de l'aire que mou les escultures de manera atzarosa, i usava també l'electromagnetisme per crear so deliberadament.

Fins al 19 d'abril teniu temps d'anar al MACBA a veure aquesta mostra. Per a més informació, consulteu l'enllaç.

Data de publicació: Dimarts, 19 novembre 2019
  • Comparteix