Tornar

Una de les imatges gràfiques del Seismes 2022
L'artista Chuso Ordi cercant l'efecte amb el sol per a la imatge gràfica del Seismes

'Seismes', la trobada anual dels residents de la Fabra i Coats

La sisena edició de la festa tindrà una trentena d'accions artístiques i també servirà per celebrar el desè aniversari de la fàbrica de creació.

A la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació hi ha creadors de diferents disciplines artístiques: dansa, teatre, cinema, música, performance... Tota aquesta amalgama es posa en comú i es fa més evident que mai una vegada a l'any, en la festa anomenada Seismes. És oberta al públic i aquest 2022, que celebrarà la sisena edició, tindrà lloc dissabte 26 de novembre de les 17.30 a les 22.30 h. Té per nom "De Sol a Sol", en referència a la feina a l’antiga fàbrica de filatures, amb les persones que hi treballaven aprofitant al màxim la llum solar que entrava pels grans finestrals, i es podran seguir més de 30 accions artístiques. Alguns del mig centenar de participants seran Explica Dansa, Íria Llena, Luis Tabuenca, Biel Llinàs, Blood Quartet, Joana Dark, Sincro, Eva Parey, Stand Up Dance o La Esclusa.

La trobada servirà també per commemorar el desè aniversari de la Fàbrica de Creació. Precisament l'artista que fa deu anys va fer el disseny del cartell de la festa inaugural, Chuso Ordi, ha estat el responsable de fer la imatge del Seismes 2022, un disseny que connecta amb el de fa una dècada: "En aquella ocasió era llum que sortia de la fàbrica, i ara és llum que hi entra a través d’una de les finestres", ha explicat l'autor. Per fer el cartell, Ordi va fer el dibuix i les lletres amb una matriu sobre una planxa aplicant la tècnica de l’encunyat. Després, va situar la placa resultant al contrallum, per deixar passar la llum solar natural i obtenir així l’efecte, el raig solar que es deixa veure entre els arcs de la finestra. Al vídeo promocional va haver d'usar llanternes per assolir el resultat final.

Les accions artístiques de la sisena edició del Seismes, s'explica des de la Fabra i Coats, seran un homenatge al barri de Sant Andreu i a totes les persones que han passat per la fàbrica, així com també una benvinguda a les que vindran per continuar la cadena de transmissió de coneixements, relacions humanes i llaços amb el territori.

Trobareu més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimarts, 22 novembre 2022
  • Comparteix