Tornar

Micos

Fem el mico?

Tallers adreçats a infants fins als 3 anys per explorar els moviments i l’expressió dels primats.

Els animals més propers a la nostra espècie en el llinatge evolutiu són els primats. Bé, de fet els i les Homo sapiens també som primats. Aquest grup engloba a més de 450 espècies tan variades com els lèmurs, els titís, els gibons o els grans simis com els goril·les. Però malgrat les diferències entre espècies, totes elles conserven molts trets comuns, on hi figuren comportaments relacionats amb la seva expressió i comunicació. El Museu de Ciències Naturals de Barcelona dedica dos dels seus tallers familiars NiuViu a explorar aquests comportaments, en el marc de l’exposició Micos. Una història de primats, que es pot visitar en el mateix recinte fins el 26 d’abril.

Cada tercer dissabte de mes, tenen lloc al Niu de Ciència (l’espai del museu destinat als infants) els tallers de descoberta i experimentació NiuViu. El 15 de febrer, l’activitat convida als nens i nenes fins als 3 anys a participar-hi i fer el mico. A través d’un joc d’apropament guiat per la il·lustradora i artista plàstica Laia Jou, els infants podran explorar els moviments que realitzen els primats no humans, descobrir com s’expressen i quina relació estableixen amb altres membres del seu grup. Així mateix, podran identificar similituds amb els comportaments de les persones.

El mes següent, el 21 de març, la sessió se centra en els sentiments dels primats. L’ésser humà compta amb un sofisticat sistema d’emocions que desencadenen respostes psicològiques i de comportament. Les persones que componen la nostra espècie tenen la capacitat d’expressar aquestes emocions, transmetre-les a altres persones i fer-les partícips de, per exemple, la nostra tristesa o alegria. A Quin món de mones! Com ens sentim?, l'expert en teatre Aitor Vinagret conduirà un taller sobre l'expressivitat dels micos que permetrà als infants de la casa apropar-se a les emocions dels primats (humans i no humans) i aprendre a transmetre-les a qui els envolta.

Més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimecres, 12 Febrer 2020
  • Comparteix