
Un FLIC per a (re)interpretar el món
El festival de literatura i arts infantil i juvenil presenta 25 propostes familiars al llarg d'un cap de setmana al Disseny Hub Barcelona.
Subratllar la vàlua del patrimoni literari tradicional a través de les versions és un dels objectius del FLIC d'aquest 2023. El festival de literatura i arts infantil i juvenil oferirà les seves activitats per a tota la família el cap de setmana de l'11 i 12 de març al Disseny Hub Barcelona. Serà la 13a edició d'un esdeveniment que l'any passat va fregar els 10.000 assistents i que enguany té per lema "(Re)interpretar el món".
Explica Tantàgora Serveis Culturals, organitzadora del festival: "Entre la tradició i la contemporaneïtat hi ha un camí d’anada i de tornada que transitem constantment a cavall de la (re)interpretació. Ho fem per necessitat, intuïtivament convençuts que calen canvis per re-connectar l’herència amb les (noves) maneres de fer, de pensar". Les 25 activitats previstes, doncs, van en aquesta línia, i es divideixen en quatre grups: "Fliquets", per als més petits de la casa (infants de 6 mesos a 5 anys); "Experiències literàries", a partir de 6 anys, on es podrà dibuixar, construir, fotografiar-se i llegir; tallers per a nens i nenes a partir de 8 anys, i finalment tallers per a nens i nenes a partir de 10 anys. Entre les propostes de tallers hi haurà per exemple endinsar-se en el món de l'stop motion amb l'il·lustrador i cineasta Pere Ginard, o aprendre a fer un pliego de cordel, un dels formats més habituals dels romanceros, amb la il·lustradora Concha Pasamar.
Al FLIC també hi trobareu, amb accés lliure, un espai de narració per a tota la família, amb el nom "Hi havia una vegada...", i un biblioteca, organitzada per Biblioteques de Barcelona, on podreu agafar llibres en préstec sempre que tingueu el carnet de la biblioteca.
El FLIC té el suport, entre d'altres, de l'Institut de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona. Tota la informació, en aquest enllaç.