Tornar

Dues de les escultures abstractes en argila de l'artista que es poden veure a l'exposició

La Galeria Carles Taché mostra les escultures d'argila de Bosco Sodi

Un artista mexicà explora els materials en unes obres que transcendeixen les barreres conceptuals.

La Galeria Carles Taché mostra fins al 23 de juliol les obres del pintor i escultor mexicà Bosco Sodi que, a l'exposició "Reflexions", explora els materials en un seguit d'escultures de fang que expressen una visió espiritual de l'existència.

Nascut el 1970 a Ciutat de Mèxic, Bosco Sodi és un dels artistes contemporanis més reconeguts ara mateix, autor d'unes pintures a gran escala de colors vius i amb unes textures molt marcades que ens parlen del seu treball amb els materials i que el connecten amb la tradició muralista mexicana. A Barcelona, però, veurem ara un altre aspecte de l'artista, centrat en l'escultura en argila.

No penseu en el sentit que puguin tenir les obres que veureu, perquè més que expressar una idea o explicar una història, aquestes creacions constitueixen una mena de registre o record del diàleg establert entre l'artista i el material que ha utilitzat, en aquest cas el fang.

A "Reflexions" veureu peces com les de les imatges, que sovint ni tan sols tenen un títol. Han estat creades a l'estudi de l'artista a Oaxaca, on els ha donat forma a mà, les ha deixat assecar a l'aire lliure durant un llarg període i les ha cuit posteriorment en un forn amb fusta, pela de coco i llavors de jacaranda. De fet, cadascuna de les peces que veureu en l'exposició ha tingut un procés de creació de prop d'un any.

La superfície de les escultures i les marques que hi han quedat són com petites cicatrius que ens parlen del procés de creació. L'artista explora així el punt en què es troben home i Natura, sempre a la recerca d'aquella bellesa que emergeix de la destrucció i sempre amb un clar sentit de l'espiritualitat.

Si voleu veure les obres de Bosco Sodi, veniu a la Galeria Carles Taché, però abans consulteu al seu web tota la informació sobre la mostra.

 

Data de publicació: Divendres, 13 maig 2022
  • Comparteix