Tornar

Barricada. Carrer Hospital, Barcelona, 25 de juliol de 1936. Arxiu Campañà

Les facetes d’Antoni Campañà

El Museu Nacional inaugura el 18 de març la mostra ‘La guerra infinita’ amb les seves fotografies fetes durant la Guerra Civil.

Antoni Campañà es pot definir com un fotògraf de contrastos i és reconegut com un dels representants del pictorialisme català. L'any 2018, la seva família va trobar un seguit de fotografies que Campañà va fer durant la Guerra Civil, i són les que el Museu Nacional d’Art de Catalunya recull en la nova exposició que inaugurarà el proper 18 de març: ‘La guerra infinita’, una mostra que descobrirà les diferents facetes del fotògraf. Les instantànies es van trobar dins d’una capsa, en què n’hi havia un centenar que veien la llum per primer cop. Una capsa que ara és coneix com “la capsa vermella” i que suposa una aportació de valor incalculable pel que fa a la Guerra Civil.

Les milicianes, els refugiats que arriben de Màlaga a Barcelona el 1937, les runes desprès dels bombardeigs, els menjadors populars o l’enterrament de Durruti són algunes de les imatges que podreu veure a l’exposició, a més d’algunes d’anteriors a la guerra, de l’etapa pictorialista, també donades per la família. Les podreu veure al Museu Nacional fins al 18 de juliol.

El preu de l’entrada general al museu és de 12 euros i està obert de dimarts a diumenge, inclosos els festius, excepte l’1 de maig. Aquí trobareu la informació pràctica de la visita.

Data de publicació: Dimarts, 09 març 2021
  • Comparteix