Tornar

Pasión Vega
Christina Rosenvinge
Steve Hackett

Lorca, segons Pasión Vega

La cantant madrilenya inaugura una nova edició del Guitar BCN, que veurà actuar noms com Paula Mattheus, Zaz, Andrés Calamaro, Judit Neddermann, Nacho Vegas, Sílvia Pérez Cruz o Joe Santriani.

El 27 de gener a les 21 h, el Palau de la Música Catalana serà escenari de l’espectacle de Pasión Vega Lorca sonoro, el primer d'una nova edició del Guitar BCN. Una edició del festival, segons apunta l'organització, "més igualitària i plural que mai", amb més de 40 concerts d'estils diversos en diferents espais de la ciutat.

Després de 20 anys de trajectòria, Pasión Vega recorre el mapa sonor de Federico García Lorca pels camins de la música i la paraula. I ho fa amb un disc ben especial, el desè de la seva carrera, enregistrat en directe i amb les col·laboracions de luxe de Rozalén (Por tu amor me duele el aire), Carmelo Gómez (Gacela de la muerte oscura), Elvira Sastre (Romance de la pena negra) i Juan José Téllez (Ojos verdes y Romance sonámbulo). Per la cantant, “Lorca era un erudit i un home del Renaixement”. També era músic perquè “componia les melodies de les seves obres de teatre”, “hi incorporava coples i tonades” i “imprimia música als seus poemes, introduint-hi parts com si fossin petites tornades” que donen les pautes necessàries per poder-los interpretar. 

El Guitar BCN seguirà amb un intens febrer: hi haurà concerts del músic argentí –nascut a Alaska– Kevin Johansen, que presentarà Tú ve (el dia 1 a les 20.30 h, al Teatre Coliseum); de Jenny & The Mexicats, que desplegarà l’espectacle de ritmes caribenys i sons mestissos Fiesta ancestral (el dia 3 a les 21 h, l’Apolo [2]) i Paula Mattheus, que interpretarà els temes del seu darrer treball, Mi concierto en el balcón (també el dia 3, a les 21 h, a Razzmatazz 2). També trobem a la cartellera del segon mes de l'any noms com els de Christina Rosenvinge, Ismael Serrano, Second, Núria Graham, Maui, Tulsa i DePOL.

Fins al 29 de juny la ciutat podrà gaudir del talent d'artistes com Pastora Soler, Judit Neddermann, Zaz, Elena Gadel, l'excomponent de Txarango Sergi Carbonell, Nacho Vegas, Ana Mena, Suu, Triquell, Els Amics de les Arts, Sílvia Pérez Cruz, Joe Santriani o Andrés Calamaro, molts d'ells i d'elles estrenant nou treball discogràfic. Tancarà el Guitar BCN 2023 el guitarrista Steve Hackett, amb un concert al Teatre Coliseum de la seva gira en què commemora el 50è aniversari de la publicació de l'àlbum de Genesis Foxtrot.

Tots els detalls de la programació, en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimarts, 24 Gener 2023
  • Comparteix