Tornar

Fotografia dels actors de l’obra “Travy” en un camp amb una furgoneta al fons.

Un homenatge a la família i a l’amor per l’ofici teatral

Oriol Pla porta al Teatre La Biblioteca l’obra Travy amb funcions programades fins al 3 de març.

La companyia La Perla 29 presenta un espectacle centrat en la història dels Pla Solina, una família d’actors coneguda com “la família Travy”, que ha considerat el teatre com una forma de ser i de viure. Els membres d’aquesta família s’interpreten a ells mateixos en el muntatge i està formada per Quimet Pla, Núria Solina, Oriol Pla Solina, director de l’obra, i Diana Pla Solina. Travy va estrenar-se a l’Espai Lliure l’any 2018 i va rebre el Premi de la Crítica a Millor espectacle de petit format. Anoteu a l’agenda: del 31 de gener fins al 3 de març. Afanyeu-vos per no quedar-vos sense entrada, ja que s’exhaureixen aviat. 

La família Travy s’instal·la al teatre del carrer de l’Hospital per oferir-vos una trobada familiar atípica, hilarant i commovedora, però, sobretot, un homenatge a la mateixa família Pla Solina. Aquesta es mou entre dos corrents teatrals: d’una banda, hi ha el clown, el teatre folklòric i popular i, de l’altra, les formes post-dramàtiques i meta-teatrals. 

El relat se centra en un moment crític en què els veterans de la companyia es queden sense idees per fer espectacles, mentre la filla decideix rebel·lar-se contra les formes artístiques heretades a casa. Aleshores, en aquest punt, el fill petit torna a casa per retornar als orígens i trobar el seu discurs artístic i a si mateix.  

El text de Pau Matas Nogué i Oriol Pla Solina exposa dues generacions i dos moments vitals diferents entre dos pallassos vells amb poca gràcia i els fills perduts en si mateixos, la transgressió de l’art i l’èxit. Però, especialment, descobrireu la història d’una família que té un profund respecte per l’escena i el seu joc interminable. 

Si voleu gaudir de Travy, dirigida per Oriol Pla, aprofiteu per gaudir de les representacions que tindran lloc del 31 de gener fins al 3 de març, al Teatre La Biblioteca. L’horari de les funcions varia segons l’espectacle, de dimarts a diumenge. El preu de l’entrada general és de 26 € i, si voleu comprar-la, podeu fer-ho a la pàgina web de La Perla 29

Data de publicació: Dimarts, 23 Gener 2024
  • Comparteix