Tornar

Honeyland

Honeyland

Docs del mes dedica el setembre a aquest documental que evidencia el fràgil equilibri entre la humanitat i la natura.

El festival Docs Barcelona s’estén a tots els mesos de l’any i a bona part del territori a través del seu cicle Docs del mes. Cada mes, un documental seleccionat d’entre les millors estrenes es projecta a més de 70 sales. Aquest setembre, el protagonista és Honeyland, produït a Macedònia del Nord el 2019 i dirigit per Tamara Kotevska i Ljubomir Stefanov. El documental, que mostra la fi d’una manera de viure basada en l’aprofitament racional dels recursos naturals, es podrà veure a diverses sales de Barcelona en dies puntuals.

L’acció del documental té lloc a l’interior dels Balcans, en un poble d’una regió muntanyosa poc accessible on no hi arriben ni les carreteres. Allí, en Hatidze Muratova té cura de la seva mare malalta, la qual atresora un secret amb què es pot dedicar a la cria de les abelles, a obtenir la seva mel sense cap mena de protecció i vendre-la a la ciutat. La mare manté un vincle equilibrat i harmònic amb la natura que permet viure als seus protagonistes fins que un dia, una família nòmada irromp a la localitat d’en Hatidze. Es tracta d’una família sorollosa, amb set fills i un ramat de vaques, que pertorba tant la vida de les abelles com l’activitat tradicional dels protagonistes amb les seves idees comercials.

La pel·lícula reflecteix com les ambicions i els interessos poden posar en risc una manera de fer i de viure fins al punt d’amenaçar l’equilibri dels humans amb el seu entorn. A través d’una activitat modesta, la de l’apicultura a petita escala, Honeyland posa de manifest alguns dels problemes ambientals d’abast global com són el canvi climàtic, l’abús en l’explotació de recursos o la pèrdua de biodiversitat derivada de les activitats humanes. Una colpidora pel·lícula que ha obtingut reconeixements com tres premis al Sundance Film Festival i que compta amb dues nominacions als Premis Oscar 2019 (al millor documental i a la millor pel·lícula de parla no anglesa). A Barcelona, el podeu veure el 3 de setembre als Cinemes Girona, el dia 15 a la Casa Elizalde, el dia 19 al Centre Cívic Ateneu Fort Pienc, els dies 20 i 28 al Teatre de Sarrià, el dia 22 a la Biblioteca de Vilapicina i la Torre Llobeta i el dia 30 a l’Auditori de Sant Martí.

Més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimecres, 02 Setembre 2020
  • Comparteix