Tornar

Els actors Núria Solina i Quimet Pla retratats caracteritzats com els personatges de la funció en una fotografia en blanc i negre de primer pla

Humor literari amb la Cia Totterreny

La Quàntica programa un espectacle que recupera la memòria del sector més oblidat del modernisme literari català.

Si us pensàveu que el modernisme literari català s'acabava amb La papallona de Narcís Oller potser és perquè hi ha tot un seguit d'escriptors i poetes de l'època que han quedat silenciats. Prenen veu un altre cop gràcies a la Cia Teatre Totterreny a La Quàntica, en l'espectacle d'humor i literatura Absenta.

La Cia Teatre Totterreny està formada per Núria Solina i Quimet Pla, dos actors que van crear aquest col·lectiu escènic l'any 1996 per tal de dur a escena unes produccions imaginades de manera conjunta i realitzades de forma artesanal. Junts, han produït muntatges de teatre de carrer, obres de teatre per a públics familiars com Colors i un seguit de creacions per a públic adult que van des de la coneguda Ragazzo a Odisseus o l'Informe per a una acadèmia, de Kafka.

A Absenta, ens parlen de literatura i, més concretament, de les obres d'un seguit d'autors de l'època modernista que corresponien a un sector més negre i anarquitzant del moviment, uns autors que escrivien de manera més planera i popular i que, per aquesta raó, han estat deixats de banda, sovint de manera injusta.

Solina i Pla recreen en escena els personatges de poemes i fragments literaris d'autors tan prolífics (i avui oblidats) com aquell Juli Francesc Guibernau i Planas que feia servir, entre altres, el pseudònim de C. Gumà; com Josep Maria Codolosa o com Sabater i Aribau, autor d'aquell poema humorístic que es titulava Un lloro, un moro, un mico i un senyor de Puerto Rico. Com a postres, algun dels poemes satírics de Josep Maria de Sagarra.

Tots aquests textos i autors travessen un espectacle protagonitzat pel personatge de Valentí Piula i Poc. El veureu encarnar tot de personatges que perfectament podrien haver circulat pels Quatre Gats, en el moment de màxima esplendor. Acompanya Piula i Poc la senyoreta Eulàlia Pi i Bord, especialista en efectes especials i en música de Brams.

Si voleu passar una bona estona recuperant les obres d'autors modernistes oblidats, veniu a veure la Cia Teatre Totterreny, però abans consulteu el Facebook de La Quàntica i compreu les entrades en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimarts, 07 març 2023
  • Comparteix