
La immortalitat, segons els clàssics
El Festival Clàssics porta a la ciutat diàlegs i espectacles que parlen sobre els grans de les lletres i el pensament, vistos amb ulls d'avui.
Immortalitat. Aquest és el tema de bona part de les propostes que toca, en l'edició d'enguany, el Festival Clàssics, una cita amb el món de la música, el teatre, la creació literària i el pensament que podreu seguir en espais diversos de la ciutat fins a mitjan desembre.
Organitzen el festival, que va començar l'11 d'octubre passat, La Casa dels Clàssics i la cooperativa Abacus. La cita inclou monòlegs, diàlegs, concerts i lectures dramatitzades que fan referència a clàssics del pensament que, en aquesta edició, van des de Simone Veil o Nietzsche a Homer (el festival ha inclòs una lectura pública de la Ilíada) i molts més, tots vistos per actrius com Míriam Iscla o músics com Raül Refree, entre molts altres.
Entre les pròximes cites, l'exposició que podem veure aquests dies als Jardins del Palau Robert, Les aventures d'Ulisses (a la imatge), en la qual la il·lustradora Genie Espinosa se submergeix en l’èpica i les aventures de l’Odissea, d’Homer, acompanyant textos de la filòloga Meritxell Blay. Entre la resta de pròximes propostes, la que protagonitza l'actor Pol López a l'Amfiteatre Anatòmic, un escenari poc habitual on l'actor interpretarà una dramatúrgia de Victoria Spunzberg que converteix en una obra per a un sol actor L'Anticrist, de Nietzsche. Ho sentim, però la proposta de López ja ha exhaurit les localitats, així que haureu de buscar alguna altra proposta que us faci el pes... No us serà difícil, ja que hi ha activitats tan atractives com el concert de Laura Aubert i els Ministers of Pastime Gilgamesh i l'anonimat immortal, (22 de novembre; Sant Felip Neri) o bé el monòleg amb el qual Míriam Iscla ens parla sobre la pensadora Simone Veil (22 de novembre; Santa Anna), a més de tot de diàlegs sobre ètica i immortalitat, tecnologia i immortalitat o espiritualitat i immortalitat.
A més d'experiències que posen en contacte músics i actors o actrius, trobareu en el programa cites de tant d'interès com el concert La mística immortal (15 de desembre; a Santa Maria del Pi), on els músics Raül Refree i Rokia Koné, posen música a les paraules d'autores clàssiques que van reflexionar sobre la vida i la mort, com Juana Inés de la Cruz, Santa Teresa de Jesús i Hildegarda de Bingen.
Si no us voleu perdre una capbussada en el món dels clàssics amb el llenguatge més actual, veniu al Festival Clàssics, però abans consulteu al seu web la informació sobre les propostes d'aquesta edició.