Tornar

Inauguració de La T

Inauguració de La T

El nou Laboratori de tecnologies per al bé comú s’estrena amb dos dies de xerrades sobre tecnologia i societat

Realitat virtual, makers, ciberfeminisme, tecnologies de la informació i les comunicacions i ciutadania són els àmbits d’actuació de LaT, un nou espai per a “l’experimentació tecnopolítica que serveixi com a catalitzador de projectes i comunitats de recerca, desenvolupament, prototipat i acció orientats al bé comú”, com es defineix a la seva pàgina web.

Dijous 1 i divendres 2 de juny l’edifici Mediatic acollirà les dues jornades que s’han organitzat per presentar aquesta iniciativa, impulsada per TecnopolíticaBCN, Thoughtworks.com i Tecnopolitica.net/UOC.

Javier Toret (coordinador LaT.Barcelona), Thais Ruiz (Thoughtworks Barcelona), Marcela Canavarro (TecnopolíticaBcn) i Antonio Calleja (UOC-IN3 Tecnopolítica) seran els primers ponents de la tarda de dijous, que explicaran el perquè i els objectius de LaT.

A continuació diversos experts relacionats amb el nou espai d’experimentació tecnopolítica tindran set minuts per parlar sobre Evolucions de la tecnopolítica des del 15M i democràcia en xarxa (Javier Toret i Arnau Monterde, de decidim.barcelona), Capitalisme de la plataforma-vigilància i digital commons (amb Francesca Bria, comissionada de Tecnologia de l'Ajuntament de Barcelona, i Mayo Fuster,  investigadora de l’IGOP), 4a Revolució Industrial. Sobirania i autonomia tecnològica (Francesca Bria i Joan Subirats, catedràtic i especialista en innovació democràtica i polítiques públiques), El paper dels laboratoris en les transformacions: quins laboratoris necessitem? (Jose Luis de Vicente, director del Sónar+D, Mariona A. Ciller, fundadora i directora de SokoTech, i Javier Toret).

Divendres a la tarda es presentaran els cinc projectes de LaT, en els camps del ciberfeminisme, la tecnologia per al bé comú, la realitat virtual per al conjunt de la societat, l’arquitectura i l’urbanisme i el món maker

L’assistència als dos dies de xerrades i presentacions és oberta a tothom i gratuïta, només cal confirmar-la al web de LaT.

 

Data de publicació: Dimecres, 31 maig 2017
  • Comparteix