Tornar

Alumnes d'una edició anterior del programa EN RESiDÈNCiA

26 instituts de la ciutat participen en la 14a edició d'EN RESiDÈNCiA

Liderat per l'ICUB i el Consorci d'Educació de Barcelona, aquest programa promou la recerca, la investigació i l’experimentació de forma conjunta entre artistes, alumnat, docents i equips de mediació.

Una taula rodona titulada Jo també he estat aquí II. Transformacions EN RESiDÈNCiA, dimarts 4 d'octubre a la tarda a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació, suposarà el tret de sortida de la 14a edició d'EN RESiDÈNCiA, programa que té la finalitat de promoure la creació artística contemporània en contextos educatius. Hi intervindran la directora del Mercat de les Flors i creadora resident de la quarta edició, Àngels Margarit; l’artista visual, resident en la darrera edició, Jordi Lafon; la professora jubilada i participant en deu edicions seguides del programa a l’Institut Doctor Puigvert, Mercè Gaja; i la membre d’A Bao A Qu, coautora del programa i mediadora des de la seva primera edició, Laia Colell. Abans de la taula, a les 16.30 h, hi haurà l'acte d'obertura i presentació de l'edició d'enguany, amb el tinent d’Alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat de Barcelona, Jordi Martí Grau; el regidor d’Educació de Barcelona, Pau Gonzàlez Val; i el delegat d’Educació de Barcelona (Consorci d’Educació de Barcelona), Pere Masó i Anglada. Un acte en què assistirà tota la comunitat de la 14a edició d’EN RESiDÈNCiA, amb artistes, docents, equips de mediació i responsables del programa.

Fins a 35 artistes, 16 equips de mediació, 44 docents i 460 alumnes d'ESO formaran part enguany d'EN RESiDÈNCiA. El programa liderat per l'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i el Consorci d'Educació de Barcelona arribarà a 26 instituts de 7 districtes, i s'hi sumen per primera vegada l’Institut Joncar (Poblenou, Sant Martí), l’Institut Consell de Cent (Poble-sec, Sants-Montjuïc) i l’Institut Sagrera Sant Andreu (Sant Andreu). Així mateix, creixen els equips de mediació, que tenen cura del comissariat i la coordinació de cadascun dels processos de creació, amb la incorporació de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació i el Centre de les Arts Lliures de la Fundació Joan Brossa.

EN RESiDÈNCiA forma part del conjunt de programes públics de Cultura i Educació, i convida els artistes a desenvolupar processos de creació als centres educatius d’educació secundària, conjuntament amb grups d’alumnes i els seus docents, al llarg de tot un curs escolar. Va començar en el curs 2009-2010, i fins ara s'han portat a terme 198 residències, amb la participació de 240 artistes, 18 equips de mediació, 3.500 alumnes i 148 docents de 55 instituts públics d’educació secundària de la ciutat.

Més informació, en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimarts, 04 Octubre 2022
  • Comparteix