Tornar

Passeig de Gràcia. Foto: Josep Brangulí

Passejada per descobrir les traces del passat burgès i proletari de la vila de Gràcia

El MUHBA proposa una bona manera de conèixer un dels barris que ha tingut més contrastos al llarg de la història.

El Museu d'Història de Barcelona ha programat aquest 1 d’abril un itinerari guiat, amb el títol Gràcia 1900. L’aparador burgès d’un barri obrer, que ens proposa una descoberta pels carrers, els espais i els llocs més significatius de la vila de Gràcia. 

Gràcia és un dels barris més populars de Barcelona i un dels que té més història. Al llarg dels anys, ha viscut de tot: el que va ser un barri humil de treballadors es va veure transformat en ser la zona escollida per la burgesia per construir les cases d’estiueig. Amb la revolució industrial va esdevenir un dels centres neuràlgics amb més fàbriques i cooperatives, sobretot entorn de les que van ser dues de les grans fàbriques de la ciutat: el Vapor Vell i el Vapor Nou. Per això, durant l’itinerari es podran admirar tant les que van ser les cases de l’elit barcelonina, amb l’empremta de Gaudí i altres grans arquitectes, com altres testimonis dels conflictes i les contradiccions característiques de les ciutats modernes, ja que els moviments obrers, progressistes i republicans van ser molt importants a Gràcia. 

Aquest és un dels recorreguts que el MUHBA proposa al llarg de l’any en diferents espais de la ciutat per descobrir Barcelona més profundament. En aquest cas, l’itinerari s’inicia a les 10:30 h a la porta del Carmel del Park Güell i té una durada aproximada de tres hores. Acabarà als Jardinets de Gràcia. 

Les places per participar-hi són limitades, valen 2 euros i cal fer la reserva prèvia aquí. Per a qualsevol altra informació podeu trucar al telèfon 93 256 21 22 (de dilluns a divendres feiners, de 10 a 14 i de 16 a 19 h) o enviar un correu electrònic a informaciomuhba@bcn.cat.

 

Data de publicació: Dimarts, 28 març 2023
  • Comparteix