Tornar

Imatge del parc de la Trinitat

Una oasi verd entre l'asfalt

Mireia Teixidor ens proposa a Gespa infinita. El parc de la Trinitat, un projecte olímpic, un itinerari per aquest parc, concebut en clau social.

El parc de la Trinitat, situat entre dues de les zones més transitades de la ciutat, és obra de l'estudi d'arquitectura Roig i Batlle, i inclou des de pistes esportives fins a una gran zona de pícnic, així com un hort urbà. Està, per tant, dissenyat en clau social.

Inaugurat el 1992, és un parc de planta semicircular. Configura una zona ideal per desconnectar de la rutina i l'estrès de la gran ciutat i descobrir amb tranquil·litat algunes estructures d'interès, com els 13 cavalls desbocats esculpits per Josep Ros (1993) o, a la meitat d'un estany, la Dona que es banya (1985), obra de Rafael Bartolozzi.

Els seus arbres, plantats el llargues fileres de manera regular, inclouen diferents espècies i mantenen una estructura similar als que ens trobem circulant per l'autopista que comunica Barcelona i Girona. Hi ha també un petit bosc de pollancres i una plantació d'oliveres.

La visita ha estat organitzada com a part del Curs de Relats Urbans, que ofereix formació especialitzada als futurs guies, una aposta del Museu d’Història de Barcelona (MUHBA) que busca reformular les pràctiques turístiques i descobrir, tant als barcelonins com als visitants, alguns recorreguts poc coneguts però molt interessants de la nostra ciutat.

La missió del MUHBA és la de conservar, estudiar, documentar, divulgar i exposar el patrimoni històric de la nostra ciutat. La institució depèn de l'Ajuntament de Barcelona i és gestionada per l´Institut de Cultura de Barcelona (ICUB).

La reserva prèvia per a aquest itinerari, de dues hores de durada, pot realitzar-se des d'aquí.

Data de publicació: Dimarts, 05 juliol 2022
  • Comparteix