Tornar

‘Va començar amb l’aigua’

Passejades històriques amb punts artístics

La Lleialtat Santsenca ofereix un cicle d’itineraris anomenat ‘Va començar amb l’aigua’.

Va començar amb l’aigua és un projecte a cura d’Alexia Medici que organitza, en col·laboració amb La Lleialtat Santsenca, diverses visites pels barris de Sants i Les Corts amb l’objectiu de descobrir-ne la història a través de deu llocs emblemàtics. Aquesta història es complementa amb un diàleg que s’estableix entre l’indret i deu obres d’artistes contemporanis que han produït específicament per a aquests llocs. Aquests itineraris històrico-artístics estan organitzats en un programa de passejades que s’han agrupat en tres itineraris diferents (El Camí del Foc, el de l’Aire i el de la Terra) i estan conduïts per professionals de la història i de l’escena artística local. Les obres originals són de Sergi Aguilar, Ely Daou, Logan B. Fields, Teresa Gancedo, Marc Larré, Rebecca Lyne, Josep Miracle, Lizette Nin i Rubén Verdú.

La propera passejada tindrà lloc el 25 de setembre i forma part de l’itinerari del Camí del Foc, un itinerari amb accent artístic que fa parada a Casa Batllori, un taller de terrissa fundat l’any 1792, i amb l’obra de Rebecca Lyne. Més endavant, el 16 d’octubre, podeu fer una passejada del Camí de l’Aigua, un itinerari de caire històric on l’historiador santsenc Agus Giralt, de Memòria en Moviment, us porta pels rastres de la conflictivitat social que va tenir lloc entre el 1854 i el 1946 a través de l’obra de Rubén Verdú. El mateix Giralt també us guiarà en la passejada del 20 de novembre, un itinerari del Camí de la Terra que us porta pels carrers antics de Sants a través de l’obra de Marc Llaré. De desembre a febrer de l’any vinent encara podreu realitzar tres passejades més.

El preu de les rutes és de 5 euros i heu de reservar la vostra plaça a través d’aquest enllaç. Trobareu tota la informació dels itineraris aquí.

Data de publicació: Divendres, 17 Setembre 2021
  • Comparteix