Tornar

Un retrat de grup de la banda de quatre músics que inaugura l'espai

Jazz, folk i sons experimentals, en la primera setmana d'El Molino

El Kahil El'Zabar Ethnic Heritage Ensemble i Diego Figueiredo protagonitzen la primera nit del nou equipament.

Un percussionista que ja és part de la història de la música del segle XX i la seva formació inauguraran l'1 de novembre la programació d'El Molino, un equipament que, convertit en la nova casa de la música barcelonina, comença ara a oferir a la ciutadania cinc dies a la setmana d'actuacions de jazz en directe, sessions de club i fins i tot stand-up comedy, sempre, amb aforaments reduïts.

L’equipament serà gestionat per Barcelona Events Musicals, organitzadora del Festival Cruïlla, amb la complicitat d'agents diversos de l'escena musical de  la ciutat. El jazz, l'avantguarda, l'experimentació i la improvisació, però també l'avant-rock, el flamenc i la rumba o el folk estaran entre les propostes programades.

Així, l'1 de novembre (20 h) el nou El Molino s'inaugura amb el Kahil El'Zabar Ethnic Heritage Ensemble (a la foto), formació jazzística dedicada a la música d'arrels negres integrada pel percussionista titular (un Kahil El'Zabar que ha tocat amb Nina Simone, Stevie Wonder, Paul Simon o Dizzy Gillespie) i un seguit de solistes amb un coneixement profund de la música i amb una sintonia mútua envejable que propicia una dinàmica de grup extraordinària. Espereu-vos un ensemble de sons afro-cubans i jazz d'avantguarda que sonarà la nit del dia 1, però també el dia 8 de novembre (22.30 h).

També l'1 de novembre trobareu a l'escenari el carrer de Vila i Vilà (22.30 h) la guitarra de Diego Figueiredo, un músic de jazz que combina aquests sons amb l'herència musical brasilera.

La primera setmana de novembre, la programació de la sala continua amb els sons folk d'Ayọ, paraula de la llengua ioruba que vol dir "joia", la sensació que transmet aquesta artista. És una alemanya i nigeriana (les nacionalitats dels seus pares) que viu a Brooklyn i que és una d'aquelles veus que, tal com us proposa El Molino, cal escoltar de ben a prop.

Els amants de l'experimentació i el flamenc ho tindran clar només vegin la programació: el dia 2 de novembre, a les 22.30 h, al nou equipament sonen Cantes malditos. És el títol de la proposta conjunta del cantaor Antonio Fernández i el guitarrista Pedro de Dios que, agafeu-vos fort, fan una mena de western flamenc en el qual coincideixen el blues i el cante, les palmes i els sons elèctrics, la tradició i la rebel·lió.

El jazz d'avui de Theo Crocker el dia 3 de novembre (20 h; sentireu la trompeta de tot un jazzman de Nova Orleans) i el cantant, compositor, performer, artista visual i escriptor nord-americà Dorian Wood (22.30 h) interpretant l'àlbum I Do Not Want What I Haven’t Got en homenatge a Sinéad O’Connor tanquen la primera setmana de programació d'El Molino, però esteu al cas perquè la setmana següent està plena, també, de propostes apassionants. Espereu-vos a mitjan novembre i ja veureu que, entre els artistes programats, comencen a aparèixer grans noms de la comèdia disposats i disposades a fer-vos passar la millor de les estones.

Si voleu saber com és l'oferta musical del nou El Molino, veniu a l'equipament, però abans consulteu al web la programació completa.

Data de publicació: Dimecres, 30 Octubre 2024
  • Comparteix