Tornar

Fotografia de l’equip de “Breu introduccio al Western”.

Joan Yago s’estrena a la Sala Flyhard

El dramaturg presenta l’obra Breu introducció al Western, dirigida per Llàtzer Garcia, amb funcions programades fins al 24 de juny.

Quatre homes que no saben comunicar-se, relacionar-se ni expressar les seves emocions, però que intenten cuidar-se entre ells com poden. Eduard Benito, Pepo Blasco, Oriol Guinart i Jan Serra interpreten aquests personatges a l’obra Breu introducció al Western. Aquest, però, no és un muntatge teatral sobre l’oest, sinó sobre les peripècies d’aquests analfabets emocionals.

A l’escenari de la Sala Flyhard, descobrireu la història d’un fill sense feina i un pare de baixa després d’haver patit una agressió violenta. Ara, conviuen junts en un pis i les úniques visites que reben són les de l’oncle, que fa tota mena de teràpies, i l’avi, que es troba en un estat avançat de demència. 

Cada dia, el món fora de casa sembla tornar-se més violent. A les pel·lícules de l’oest, l’home blanc doma la natura per imposar-hi la llei i l’ordre. Però, fins quan durarà aquest ordre? Què ha de succeir perquè tot comenci a trontollar?

Una obra que us captivarà amb moments de rialles, però també us farà viure la sensació d’angoixa a partir d’un text que explora la incapacitat que tenen aquests homes de comunicar-se i saber-se cuidar. Els quatre protagonistes gestionen la violència i el silenci en el qual estan instal·lats, mentre s’obsessionen per ajudar-se entre ells, ignorant, potser, que ells mateixos són els qui necessiten ajuda. 

Joan Yago va escriure Breu introducció al Western enmig del context de la crisi. El dramaturg, reconegut per la ironia i la capacitat de crítica social i política, ha  guanyat diversos premis com el Premi Max, Premi de la Crítica, Premi Serra d'or de teatre o Premi Butaca. 

Si no us voleu perdre aquest muntatge teatral dirigit per Llàtzer Garcia, amb l’ajudantia de direcció de Carla Coll, podreu veure les funcions del 6 de maig al 24 de juny. Les sessions tindran lloc el dilluns i de dijous a diumenge i l’horari varia segons el dia. El preu de l’entrada és de 18,80 € i, si voleu comprar-la, podeu fer-ho des de la pàgina web de la Sala Flyhard

Data de publicació: Dimarts, 07 maig 2024
  • Comparteix