Tornar

Fotograma de "Anatomie d'une chute", de Justine Triet.

Les joies cinematogràfiques del 2023

La Filmoteca de Catalunya ofereix una selecció dels millors títols del darrer any que podreu veure entre el maig i el juny. 

Si sou cinèfils, curiosos i voleu capbussar-vos en el setè art, no us podeu perdre el cicle Els millors films de l’any, una selecció amb les pel·lícules més ben valorades de l’últim any pel cercle de crítics i programadors de cinema de la Filmoteca de Catalunya. Aquest és un cicle que segueix després de vint anys i podreu gaudir de les pel·lícules fins al 21 de juny. 

La selecció de títols que formen part del programa es divideix en dues seccions. D’una banda, les pel·lícules que s’han estrenat a les pantalles comercials i, de l’altra, els films que únicament s’han pogut veure en plataformes o festivals. Voleu descobrir-los?

La llista d’enguany està configurada per una sèrie de pel·lícules que mostren la bona salut del cinema, així com de la diversitat del cinema a escala mundial, entre els quals es troben noms consagrats com Nanni Moretti amb Il sol dell’avvenire (El sol del futuro), Víctor Erice amb Cerrar los ojos o Steven Spielberg amb The Fabelmans. Aquests s’uneixen a les aportacions fresques i innovadores de cineastes com Justine Triet amb Anatomie d’une chute o Cyril Schäublin amb Unrueh (Disturbis).

La programació d’aquest maig presenta altres títols com Vanskabte land (Godland), de Hlynur Pálmason; Los delincuentes, de Rodrigo Moreno; Passages, d’Ira Sachs; El sueño de la sultana, d’Isabel Herguera; i The Banshees of Inisherin (Ànimes en pena d’Inisherin), de Martin McDonagh.

El cicle, però, continua al juny amb Creatura, d’Elena Martín; La imatge permanent, de Laura Ferrés; Sobre todo de noche, de Víctor Iriarte; Trenque Lauquen, de Laura Citarella; i una selecció de films inèdits, a més dels esmentats anteriorment de Steven Spielberg i Justine Triet

Aprofiteu l’oportunitat de veure aquesta selecció de pel·lícules del 2023 al cicle Els millors films de l’any, que va començar l’11 de maig i dura fins al 26 de juny. Els horaris varien segons les projeccions i el preu de l’entrada general és de 4 €. Si voleu comprar-la, podeu fer-ho des de la pàgina web de la Filmoteca de Catalunya

Data de publicació: Dimarts, 14 maig 2024
  • Comparteix