Tornar

"La realitat invocable" al MACBA

La mostra, que reflexiona sobre la idea de realitat, es podrà visitar fins al 31 d'agost 

Sovint, la realitat no és més que la imatge que se’n té: un cúmul de perspectives subjectives que defineixen el món segons els nostres ulls i les nostres circumstàncies. La realitat invocable al·ludeix a aquest dilema entre realitat i representació i explora perspectives de generacions i contextos diversos. 

Comissariat per Montse Badia, el projecte proposa acostaments diferents a la realitat. Així, Antonio Ortega escenifica un espai real, Lutz Mommartz, John Smith o Mireia Sallarès filmen la realitat i Núria Güell hi incideix directament: amb els diners per l’obra d’art ha creat la Cooperativa Ca l’Àfrica. 

D’altra banda, Roman Ondák la porta dins del propi camp expositiu: a la performance Teaching to Walk, farà que cada dia un fill i la seva mare protagonitzin les primeres passes de l’infant dins l’espai museístic. També filmacions com la de Phil Collins ens donen noves versions de la realitat postdocumental: al vídeo The Return of the Real (2005), diversos participants de reality shows expliquen com aquests han afectat profundament les seves vides. 

Aquests i més artistes protagonitzen una mostra que qüestiona i incideix sobre el concepte de realitat i fa palesa l’estreta relació entre aquesta i idees com la perspectiva, la construcció i la representació. 

Data de publicació: Dijous, 17 Abril 2014
  • Comparteix