Tornar

Una de les obres de l'artista Amalia Pica present a l'exposició

Un preludi de la nova Col·lecció MACBA

El museu presenta l'exposició Intenció poètica, amb obres d'adquisició recent i algunes que no s'havien mostrat encara en públic.

El 14 de desembre obrirà les portes a la primera planta de l'edifici Meier Intenció poètica, una exposició en què política i poètica entren en un diàleg que reflexiona sobre les relacions inherents entre l’obra d’art i el seu context, els subjectes que l’envolten i la cultura material que genera. La mostra fa un recorregut a través de casos d’estudi i presenta obres d'adquisició recent per part del Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA), i algunes no s'havien exposat encara. De fet, aquesta proposta és, informen des del MACBA, com "un preludi musical que anticipa el que vindrà més endavant", ja que en els propers temps el museu obrirà nou edifici per oferir una nova visió de la seva Col·lecció. A Intenció poètica hi trobareu treballs de Lúa Coderch, Ignasi Aballí, Dora García, Amalia Pica, Mirtha Dermisache, Mar Arza o Concha Jerez, entre d’altres.

Aquestes peces del fons del MACBA ja es mantindran exposades fins a mitjans de 2024. Les comissàries de l'exposició són Elvira Dyangani Ose, Antònia M. Perelló Ferrer, Claudia Segura Campins i Patrícia Sorroche, i encapçalen el full de sala interpel·lant els i les visitants amb alguns interrogants: "Què passaria si desvinculéssim l’obra del context museogràfic on s’insereix? Quines oportunitats ens oferiria aquest gest per percebre-la en ella mateixa, en la seva essència poètica? Seria possible considerar la museografia com una mena d’afàsia i proposar la desarticulació de la dramatúrgia del museu, la que ens diu com ens hem de moure en uns espais determinats, com hem d’observar les experiències artístiques i com cal assimilar el coneixement que se’n desprèn?". La intencionalitat de l'exposició és, expliquen, convidar a un exercici que permeti temptejar una ruptura del marc institucional i oferir un espai de reflexió i de crítica on el concepte i l’experiència «art» es presentin com un principi generador i emancipador.

Trobareu més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimecres, 07 Desembre 2022
  • Comparteix