Tornar

L'obertura de la Via Laietana

El MUHBA organitza un itinerari que reviu la construcció de l’avinguda que connectà l’Eixample amb el port

Amb el projecte conegut com la “Reforma”, durant les dues primeres dècades del segle XX, l’Ajuntament de Barcelona va dur a terme una sèrie de reestructuracions urbanes que van permetre l’obertura de la Via Laietana. El procés va sanejar el casc antic i va permetre l’arribada de la llum del sol a un barri antic i fosc, d’estructura medieval en alguns casos.

L’avinguda que homenatjava el poble íber dels laietans va esdevenir, amb el pas dels anys, un important nucli d’activitats terciàries, la qual cosa originà una tipologia particular d’edificis, inspirats en la famosa Escola de Chicago.

El dissabte 6 de setembre, el MUHBA organitza l'itinerari anomenat L’obertura de la Via Laietana i la creació del barri Gòticque reviu la creació i la història d'aquest carrer emblemàtic. Dues hores i mitja per recórrer una avinguda que va suposar la monumentalització del centre de Barcelona. Per participar-hi, és imprescindible fer la reserva prèvia.

Des de l’edifici de la Caixa de Pensions, obra de l’arquitecte Enric Sagnier, a la casa Guarro de Puig i Cadafalch, passant pel remodelat mercat de Santa Caterina, el procés d’obertura de la Via Laietana, un dels carrers més emblemàtics de la ciutat, ens parla de la història de la Barcelona de principis del segle XX de manera eloqüent.

L'itinerari L’obertura de la Via Laietana i la creació del barri Gòtic es fa al MUHBA el 6 de setembre a les 18:30 h. Té un cost de 8,45 euros i cal fer inscripció prèvia a reservesmuhba@bcn.cat.

Data de publicació: Dilluns, 01 Setembre 2014
  • Comparteix