Tornar

Una partitura amb un rat-penat dibuixat a sobre

'Lorem Ipsum': els dijous d'experimentació sonora del MACBA

Els amants de les propostes més experimentals, avantguardistes i mestisses, aquelles que no coneixen límits entre gèneres, ja s'estan reservant els dijous per venir als concerts singulars del cicle Lorem Ipsum. Arrenquen el dijous, 6 de juliol.

Comissariat per Alicia Escobio i Anna Ramos, el cicle Lorem Ipsum (nom que designa el text fals que s'utilitza per maquetar o provar tipografies) presenta un seguit d'experiències que, tot i partir de la música, tenen molt a veure també amb el món de la performance, la investigació artística i l'experimentació. Potser no és un cicle pensat per als qui no els agrada que els trastoquin els esquemes, però si per a tots aquells espectadors i espectadores de ment oberta als que els ve de gust una bona sacsejada sensitiva i intel·lectual de tant en tant.

És el que ens proporcionaran, dijous, 6 de juliol, N.M.O., projecte format per l’artista noruec Morten J. Olsen i el barceloní Rubén Patiño a Fluxus. Això és un concert o és una mena de sessió de gimnàstica? Us ho preguntareu quan veureu els dos músics córrer amunt i avall cap als teclats que manipulen o cap a la seva bateria mentre sonen estructures de rave, techno i derivats.

No és l'única proposta del cicle que, una setmana més tard, el 13 de juliol, ens demostrarà les moltes possibilitats dels Globus com a instruments. D'entrada, podreu veure una instal·lació amb globus d'Álex Mendizábal que serà activada pel mateix artista. A més dels globus, el sabó i uns quants cigrons tenen un paper destacat en aquesta proposta singular. 

El mateix dia, i també amb els globus com a protagonistes, una altra artista, Judy Dunaway, oferirà una performance on, inspirada per les composicions de John Cage, explorarà les sonoritats del làtex inflat.

El sempre peculiar Fela Borbone, inventor d'un instrument que ell anomena "Mierdòfon" i que colpeja llaunes, bidons i safates amb bastonets activats per electroimants serà l'encarregat de la proposta del 20 de juliol, juntament amb el danès Goodiepal i les seves proclames polítiques incendiàries sobre Europa. Finalment, el 27 de juliol, l'artista, compositora i performer Lina Lapelyte ens proposa Òpera a base de rap una sessió on interpreta cançons que són a la vegada provocacions, audicions i classes de ball o temes que posen en contacte el rap... amb les cançons de bressol.

Si voleu saber més sobre el cicle Lorem Ipsum, consulteu el web del MACBA.

Data de publicació: Dijous, 06 juliol 2017
  • Comparteix