Tornar

Fragment de l’obra de l’artista Elsa Plaza, ‘Venus con vajilla sucia en cuarto creciente’, 2004.

La manifestació de divinitat en la quotidianitat

Imaginart Gallery acull l’exposició col·lectiva Mitologies de la llar amb obres de cinc artistes que podreu veure fins al 15 de desembre. 

Mitologies de la llar és la mostra que reuneix l’obra de Mari Chordà (Amposta, 1942), Sandra March (la Seu d’Urgell, 1974), Núria Martínez Seguer (Santa Coloma de Gramenet, 1973), Elsa Plaza (Buenos Aires, 1950), —a la fotografia: Venus con vajilla sucia en cuarto creciente, 2004— i Marga Ximenez (Barcelona, 1950), que per mitjà de l’art fan aflorar un llenguatge simbòlic a partir de la realitat que les constitueix. És una exposició comissariada per la historiadora i crítica d’art Elina Norandi que podreu visitar fins al 15 de desembre a Imaginart Gallery

L’obra de les artistes estableix un diàleg i explora els coneixements ancestrals, la transmissió femenina i els misteris relegats; els desafien o els reforcen amb noves mirades. Deixen de banda l’època actual saturada de divinitats banals, vinculada a la comunicació per mitjà d’internet, entre píxels i tecles. En canvi, aposten per tornar a la vida més profunda amb un recorregut de retorn a la mare, a la llar, a la infància i a la poesia, amb la finalitat de construir memòria en un món que sembla resistir-se a recordar. 

Les artistes estan atentes a la manifestació d’altres deesses i les cerquen en la quotidianitat de les seves vides, dins de l’àmbit domèstic i en tot allò que les configuren. Això també implica l’interès per totes les tasques de creació i de cures de la vida, feines infravalorades, però indispensables perquè la societat funcioni. Mentre que passegeu per les sales de la galeria d’art, podreu descobrir les obres de les cinc artistes de diverses generacions gràcies a les peces de diferents tipologies artístiques que van des de la pintura, la fotografia, el vídeo, l’art tèxtil fins a l’escultura.

Si voleu endinsar-vos en l’univers de Mari Chordà, Sandra March, Núria Martínez Seguer, Elsa Plaza  i Marga Ximenez, no dubteu a visitar la galeria d’art per copsar el valor artístic de les obres a Mitologia de la llar. L’entrada és gratuïta i l’horari per visitar la mostra és de dilluns a divendres de 10 h a 14 h i de 16 h a 20 h. Si voleu obtenir més informació, podeu consultar la pàgina web d’Imaginart Gallery

Data de publicació: Dijous, 19 Octubre 2023
  • Comparteix