Tornar

Un moment de l'espectacle de Mette Ingvartsen

El ball com a moment d'èxtasi col·lectiu

La coreògrafa danesa Mette Ingvartsen porta al Mercat de les Flors el solo The Dancing Public.

En el marc del programa "Constel·lació Mette Ingvartsen", el Mercat de les Flors acollirà el 5 de febrer el solo de la coreògrafa i ballarina danesa titulat The Dancing Public. És una proposta que va lligada amb el que ha succeït en els darrers anys amb la pandèmia i el confinament que va comportar, i el posterior esclat d'alegria de poder tornar a fer vida normal, en el cas d'Ingvartsen expressat amb balls frenètics. 

El solo parteix d'una gran pregunta: estem preparats per tornar a sentir-nos feliços amb la vida? En l'espectacle, qui hi assisteix presencia un esclat de moviments per part de la ballarina, un frenesí físic fins a l'esgotament seguint una música incessant i en què tampoc hi manquen ni les paraules ni els càntics. "Mette Ingvartsen evoca moments col·lectius de les manies de ballar del passat quan explora l’èxtasi del moviment en una trobada social després d’una pandèmia", es pot llegir a la sinopsi que descriu el projecte de la danesa. Una sinopsi, i un espectacle, que també ens interpel·la amb altres qüestions: pot ser que un ball segresti i reorganitzi el corpus social del públic? Quina necessitat d’excés i de moviment té avui el nostre cos?

El treball d'Ingvartsen fusiona la dansa amb altres disciplines, sobretot les arts visuals, la tecnologia i el llenguatge. Ha creat diferents sèries de coreografies; entre el 2009 i el 2012 va desenvolupar un cicle sobre les relacions humanes / no humanes, mentre que del 2014 al 2017 les seves propostes es van centrar en la nuesa, en la sexualitat i en com el cos ha estat històricament un lloc de lluites polítiques.

Més informació i entrades, en aquest enllaç.

 

Data de publicació: Dilluns, 30 Gener 2023
  • Comparteix