Tornar

La performer Gaia Bautista amb la cara pintada de blanc en un moment de la representació

Molt més que una musa

Un muntatge es pregunta qui ha fixat els cànons estètics occidentals i per què les dones han estat condemnades al paper de muses.

És una instal·lació artística o és una creació escènica? No cal que trieu, perquè PYGMALION’S DEATH [Una habitació], té una mica de totes dues coses. Amb un format innovador que estableix una relació diferent amb els espectadors i espectadores, us oferiran material per reflexionar sobre la bellesa de les dones i els qui n'estableixen els cànons. Us esperen a la Fundació Joan Brossa-Centre de les Arts Lliures del 20 al 24 de setembre.

És una creació de LST (LaSantísimaTrinidad), un estudi de creació que busca sempre llenguatges nous amb els quals implicar el públic en la creació artística o en la interpretació, de manera que ofereixen experiències artístiques en les quals les persones assistents exploren maneres diferents de relacionar-se amb el que passa a escena.

En aquesta instal·lació o creació escènica trobareu ressons de la literatura de Virginia Wolf, de les performances de Yoko Ono i del cinema de Christopher Nolan, tot per induir una reflexió sobre aquells interessos ocults que han modelat els criteris estètics a Occident i, més concretament, han establert els criteris sobre la bellesa femenina.

Aquesta narrativa oficial i interessada de la Història de l’Art ha convertit la dona en una pura figurant, començant per aquell mite de Pigmalió que va imaginar Ovidi i que convertia l'home en creador i la dona, en la seva obra o, en tot cas, en la seva font d'inspiració.

La performer Gaia Bautista protagonitza un muntatge amb dramatúrgia de Lucas Ubach i dirigit per Lola Belles, Laia Tamarit i el mateix Lucas Ubach, que està entre el videoart, les noves dramatúrgies i l’stand-up comedy. Veureu, entre altres coses, una estàtua que pren vida en directe, produeix un videoclip davant vostre i s'apunta a fer servir els memes.

Si voleu reflexionar d'una manera diferent sobre la bellesa femenina i els cànons estètics occidentals, no us perdeu PYGMALION’S DEATH [Una habitació], però abans consulteu la informació sobre les representacions al web de la Fundació Joan Brossa - Centre de les Arts Lliures.

Data de publicació: Dilluns, 18 Setembre 2023
  • Comparteix