Tornar

Foc

Un món en combustió

La democràcia sota el punt de mira en un cicle de diàlegs virtuals del Palau Macaya.

Un món en combustió és el cicle de pensament en línia organitzat al Palau Macaya que es podrà gaudir fins al 3 de desembre. Aquest cicle està inspirat en els corrents i els problemes socials actuals i aborda diversos temes amb perspectiva de futur com el medi ambient, la salut pública, la sanitat, la corrupció o la qualitat de la democràcia.

A través de diversos diàlegs, Un món en combustió pren la temperatura als elements de les democràcies que es troben sota la mira crítica d'una societat desitjosa de canvis i millores en el sistema. Durant aquest cicle, es tractaran temes candents que imperen en el diàleg amoïnat d’una societat que intenta endevinar com serà el futur després de la pandèmia i quins canvis són necessaris en les polítiques mediambientals, socials i econòmiques.

El 10 de novembre, el professor i investigador Víctor Lapuente i el catedràtic Manuel Villoria analitzaran l’impacte de la corrupció en el sistema democràtic i com aquesta podria acabar afavorint les organitzacions mafioses. El 12 de novembre, els professors de filosofia Michael Marder i Daniel Gamper posaran el pensament ambiental en el context de l’accelerat canvi polític actual. La salut pública serà objecte de debat de dues sessions més. La primera, el 19 de novembre, se centrarà en la influència de fenòmens ambientals i globals com el canvi climàtic o les pandèmies, i serà a càrrec de María Neira, de l’OMS, i l’antropòloga Yayo Herrero. A la segona sessió, el 26 de novembre, la catedràtica Beatriz González i el catedràtic Jeffrey E. Harris reflexionaran sobre l’estat dels sistemes nacionals de salut després de l’impacte de la covid-19. Per tancar el cicle, el 3 de desembre, Cristina Gallach, secretària d’Estat d’Afers Externs i per a Iberoamèrica i el Carib, i Federica Mogherini, rectora del College of Europe, posaran sobre la taula les noves prioritats d'una Unió Europea en plena crisi multicasual.

Un cicle que permetrà repassar els aspectes obsolets de la societat d’avui en dia i on es discutiran els nous elements que hi poden néixer en un moment de transició.

Per a més informació, fer clic aquí.

 

Data de publicació: Dimarts, 10 novembre 2020
  • Comparteix