Tornar

Una figura humana amb els ulls tancats en un fragment d'una de les obres que veurem en l'exposició

El món estrany i fosc de Blanche Ellis, a l'Atelier Güell

L'artista, entre Londres i Barcelona, presenta les obres de l'exposició In the Garden: subterráneo.

L'Atelier Güell, un espai d'art situat al barri barceloní del Raval, acull entre el 29 de setembre i el 2 d'octubre l'exposició In the Garden: subterráneo, en la qual l'artista Blanche Ellis ens mostra un catàleg d'escenes i criatures amb un caràcter folklòric i fosc. 

Blanche Ellis va néixer a Londres, al barri de Candem, i practica el seu art entre aquesta ciutat i la capital catalana. Autodidacta de bon principi, va estudiar posteriorment l'ús del color i la llum i la seva pràctica artística es mou entre aquella espontaneïtat inicial i el domini de la tècnica. Olis i creacions en tècniques mixtes són la base d'unes peces que ens mostren uns mons tan estranys com bells.

Ho veureu a l'Atelier Güell, on la creadora mostra obres de les sèries Mythologies i Feral Mothers, en les quals explora la condició humana i animal i els aspectes menys civilitzats i més naturals de la feminitat. 

La mostra suggereix la imatge d'un jardí, un espai orgànic on tot neix i mor de manera inacabable en un cercle sense final. Sota la bellesa d'aquest jardí, però, apareix un món subterrani, un territori instintiu i animal. Així, l'artista ens convida a moure'ns entre capes de llum i de foscor, entre els elements conscients de la nostra ment i els que són clarament instintius.

Realisme i paisatges onírics són, per tant, dues cares de les obres que veureu, unes creacions que s'inspiren de fet en el realisme màgic i especialment en tots aquells contes populars que formen part del substrat folklòric de les diverses cultures del món.

Si voleu veure les obres de Blanche Ellis, veniu a l'Atelier Güell, però abans consulteu al Facebook d'aquest espai la informació sobre la mostra.

Data de publicació: Dijous, 22 Setembre 2022
  • Comparteix