Tornar

World Press Photo 2022

El món, en imatges

El World Press Photo 2022 arriba al CCCB per exposar les millors fotografies de l’any en l’àmbit fotoperiodístic.

La fotografia ens permet immortalitzar un moment i fer-lo visible per sempre i per a tothom. A més, ens ajuda a visibilitzar i donar veu a les realitats d’arreu del món. Photographic Social Vision, l’entitat sense ànim de lucre que neix per potenciar el valor social de la fotografia documental, organitza per divuitena vegada l’exposició de fotoperiodisme més reconeguda de l’àmbit. Del 4 de novembre a l'11 de desembre podeu visitar la mostra World Press Photo 2022 al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).

L’exposició reuneix les fotografies i produccions multimèdia guanyadores del concurs de fotografia i narrativa digital World Press Photo, una mostra escollida per la seva qualitat visual i la seva relació amb l’actualitat. Les fotografies són inèdites al nostre país i mostren realitats que molt probablement s’allunyen de la nostra.

Aquesta vegada, des de l'organització del concurs, del que ja s'han anunciat les quatre guanyadores globals, han apostat per un nou model territorial, dividint el món en sis regions. D’aquesta manera, asseguren una major representació i diversitat tant d’autoria com d’històries. A més, aquest any, s’han eliminat les limitacions temàtiques i s’han creat noves categories centrades bàsicament en el format de les obres: Fotografies individuals, Reportatges fotogràfics, Projectes de Llarga Durada i Format Obert.

Més informació a la web del CCCB.

Data de publicació: Dimecres, 26 Octubre 2022
  • Comparteix