Tornar

Un moment del festival FIRE!! 2022

Normalitzar-ho tot, també a les pantalles

El Festival de Cine LGTBI de Barcelona atorga premis al millor llargmetratge, millor documental i millor curtmetratge en dues categories: el premi del Festival i el premi del Públic, que vota a través de la plataforma Filmin.

“L’amor tot ho venç” és el lema que ens dona la benvinguda a la nova edició del Festival de Cinema LGTBI de Barcelona, FIRE!!, que es pot veure del 8 al 18 de juny. “En un any marcat per la guerra a Europa i per la reculada de drets fonamentals a certs països del món (en particular drets LGTBI en el cas d’Itàlia o Uganda), ens ha semblat important ressaltar la força d’aquest amor irrefrenable i polimorf que surt de nosaltres de manera imparable com una colada de lava multicolor”, escriu Antoine Leonetti, director de la mostra. Jordi Samsó Montagut, president del Casal Lambda, que organitza la mostra junt amb l’Institut Francès, remarca que aquesta és “una Mostra amb força intencions, però la més destacada és la de reflectir realitats i ajudar a crear imaginaris. Imaginaris de nous models, noves relacions, nous reconeixements i de noves formes de sentir i d’estimar”. 

Llargmetratges, curtmetratges, ficció, documentals… Aquesta edició de FIRE!! ofereix moltes possibilitats, siguin quines siguin les vostres preferències. Consulteu tota la programació en aquest enllaç. Però FIRE!! és molt més que la projecció de les pel·lícules i documentals, ja que mentre dura el festival ha programat taules rodones (Històries per veure’ns: sobre la representació de la història LGTBIQ+ al cinema, dimarts 13 de juny, 18.30 h, Centre LGTBI; Els creadors de sèries LGTBI, aliats de la visibilitat queer, dijous 15 de juny, 18 h, Centre LGTBI); el 3r Laboratori de desenvolupament de pel·lícules LGBTI, que busca incentivar la producció i comercialització a Espanya de pel·lícules de temàtica LGBTI; trobades amb alguns directors i directores, que estaran presents en la projecció de la seva pel·lícula i amb qui es podrà conversar en acabar la projecció… Forma part també de la programació una exposició fotogràfica que es podrà veure fins al 19 de juny a l’Institut Francès. Es tracta de Fuera de juego, de Hannah Cauhépé.

Una edició més, també hi ha una col·laboració amb la plataforma de streaming  FILMIN, que durant el FIRE!! 2023 tindrà entre el seu catàleg títols que formen part de la mostra. Si ja en sou subscriptors, podreu accedir-hi directament, però si no en sou podreu veure les pel·lícules de manera individual pagant per a cadascuna d'elles. 

La inauguració de FIRE!! serà dijous dia 8 de juny, a les 20 h, a l’Institut Francès. Les entrades estan a la venda aquí i hi ha la possibilitat de comprar un abonament per a totes les pel·lícules a un preu de 30 euros.

 

Data de publicació: Dimarts, 06 Juny 2023
  • Comparteix