Tornar

Fotografia del Museu del Disseny de Barcelona, que alberga la Col·lecció de Disseny Gràfic

Disseny gràfic de referència

El Museu del Disseny de Barcelona segueix ampliant la Col·lecció de Disseny Gràfic amb cartells i tota mena de suports gràfics.  

Entre les col·leccions del Museu del Disseny de Barcelona destaca la de Disseny Gràfic, que aplega cartells, calendaris, displayers, targetes, capses, estoigs, rètols i tot tipus d’impresos i suports gràfics procedents dels mateixos autors o de fons d’agrupacions de professionals, com l’ADG-FAD amb els Premis Laus o la Fundació Comunicació Gràfica.

Des del 2007, el Museu ha volgut recuperar –i ho continua fent– ​​la línia històrica del disseny gràfic als segles XX i XXI, seleccionant els autors i la producció més representativa, fonamentalment catalana, però sense oblidar els autors espanyols contemporanis.

La col·lecció va començar amb una selecció de cartells, considerats els elements més emblemàtics del disseny gràfic, que es van reunir a l’exposició Cartells. Col·lecció del Gabinet de les Arts Gràfiques. A partir d’aquí, el Museu del Disseny va iniciar la recollida de tot allò que integra el món del disseny gràfic: cartell comercial i d’esdeveniments, packaging, petit imprès, identitat corporativa, llibres i revistes, felicitacions nadalenques, etc.

Es troben representats els primers grafistes del segle XX, com ara Pla-Narbona, Antoni Morillas, Joan Pedragosa o Ricard Giralt-Miracle, i es continua amb les generacions posteriors d'una llista que no deixa d'incrementar-se i que arriba fins a l'actualitat, amb noms com Javier Mariscal, Toni Miserachs, Carles Rolando, América Sánchez, Enric Satué, Claret Serrahima, Pilar Villuendas, Yves Zimmermann o Peret.

En total, més de 6.000 peces mostren l’evolució del disseny gràfic produït a Catalunya. Si us interessa, podeu consultar en línia més de 3.000 referències, classificades per materials, clicant aquí.

L’entrada per visitar les exposicions permanents val 6 euros –4, si és reduïda–, i es pot adquirir de forma anticipada en aquest enllaç.  

Data de publicació: Dilluns, 08 Agost 2022
  • Comparteix