Tornar

Fotografia d'una jugadora de rugby, d'Irina Kolioubakina

L’ímpetu de l’esport, congelat

L’IEFC presenta al Museu Olímpic els treballs de vuit autors i autores especialitzats en fotografia esportiva.

La fotografia té la capacitat de capturar moments singulars de les diferents disciplines esportives i de transmetre’n els valors i l’essència, juntament amb l’èpica, la força i l’estètica. Els fotògrafs esportius es fiquen tant en el seu paper que hi ha qui diu que fins i tot podem considerar que fan esport amb la càmera.

Fins al 2 d’abril de 2023 es pot visitar al Museu Olímpic i de l’Esport l’exposició Buscant l’instant decisiu. Es tracta d’una mostra produïda per l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya (IEFC) formada per una selecció d’imatges realitzades pels alumnes que han cursat l’especialització en fotografia esportiva 2021-2022.

Es tracta de Laura Barbany, Irina Kolioubakina, Cristian Rodríguez, Abel Oliva, Pablo Rodríguez, Cristina Pujadas, Martí Bech i Enric Samper. Si accediu als seus perfils d’Instagram podreu veure el seus treballs professionals i artístics, així com la seva predilecció per determinats esports. Hi ha fotografies de futbol, bàsquet, automobilisme i motociclisme, però també en trobareu d’hoquei herba, handbol, rugby, esquí, natació, ciclisme, tenis, waterpolo, trial, enduro i atletisme.

El curs ha estat impartit per Bagu Blanco. Fotògraf freelance, va començar la seva activitat professional el 1988 com a fotògraf de l’agència Europa Press i més endavant va treballar per a la Liga Nacional de Futbol Sala, Solo Moto i Don Balón, entre d’altres capçaleres. Actualment és fotògraf de l’editorial Panini Sport i director de l’agència Pressinphoto, amb un àmbit de distribució internacional a través de Getty Images i altres agències.

La visita a l’exposició és gratuïta amb l’entrada al museu. El tiquet costa 5,80 euros i es pot comprar de forma anticipada en aquest enllaç.

Data de publicació: Divendres, 18 novembre 2022
  • Comparteix