Tornar

Els dos protagonistes abraçats i retratats al mar amb mig cos dins l'aigua

Una nit a l’ascensor

Un incident quotidià serveix de punt de partida a L'illa deserta, un muntatge en forma de comèdia agredolça sobre els nostres somnis i fracassos.

Què us enduríeu a una illa deserta? Aneu amb compte que potser responent aquesta pregunta acabareu parlant del conjunt de la vostra vida, dels vostres somnis i de les frustracions que, com tothom, segurament carregueu. També ho fan els personatges d’aquest muntatge, un gran èxit de Marc Artigau i Queralt que, del 5 de juny al 7 de juliol, torna a La Villarroel. Si us el vau perdre, no deixeu passar l’oportunitat.

És una proposta de Marc Artigau que la temporada passada va aplegar més de 23.000 espectadors amb una història divertida, però a la vegada tan malenconiosa com ho pot ser de vegades la mateixa vida. Ell i Ella són els personatges d’una història que potser podríeu protagonitzar nosaltres mateixos i mateixes.

Els personatges d’aquest text, interpretats per Maria Rodríguez i Isak Férriz són dos veïns que es queden tancats dins d’un ascensor i que, mentre esperen un rescat, es mostren davant dels espectadors i espectadores.

Ella pintava grafits per la ciutat, però avui treballa en un banc. I ell, que hauria volgut ser actor, es dedica a fer de repartidor a domicili. Potser aquesta trobada fortuïta, tancats dins d’una caixa suspesa entre dos pisos, acabarà per canviar-los la vida.

Tot, en un peça escènica que es pregunta què hauria passat si... I és que aquí pensareu en les decisions que vau prendre un dia i de les quals us vau penedir, en com pot canviar tot si un dia ens enamorem d’algú altre i en com podrien ser de diferents les vides de tothom si, en un cert moment, prenen un camí diferent del que pensaven.

És la proposta d’un dramaturg, poeta i narrador de qui, fins ara, potser heu vist creacions escèniques com Caïm i Abel (2016), Alba (o el jardí de les delícies) (2018) o Pares Normals (vista l’any 2022, al Teatre Poliorama). A més, però, Artigau ha escrit poemaris com Desterrats (2012) i obres de narrativa com Jo era el món (2021) o Aurora (2023), per esmentar-ne algunes de les més recents.

Si encara no sabeu què us enduríeu a L'illa deserta, pugeu a l’ascensor i comenceu a pensar-hi. Abans, però, consulteu al web de La Villarroel, tota la informació sobre les representacions.

Data de publicació: Divendres, 31 maig 2024
  • Comparteix